Dulcey Blond Chokolade Macarons

valrhona dulcey macarons
valrhona dulcey macarons

Dulcey blond fra Valrhona er sindssygt lækker! Så kort kan det siges. Jeg har indtil nu lavet en Dulcey Blond chokolade trøffel, Dulcey Blond is (opskrift kommer snart) & nu Dulcey Blond macarons. Dulcey Blond er en ret dyr chokolade og derfor bruger jeg den også med omtanke (og gemmer den for min mand, så den ikke er væk når jeg skal bruge den 😉 ). Derfor er det en meget “ren” smag og der er ikke tilsat forstyrrende smagsnuancer.

Jeg brugte en helt almindelig hvid chokolade ganache og ombyttede den hvide chokolade med Dulcey Blond, det gav en super lækker karamelliseret cremet Dulcey Blond ganache med den karakteristiske mørdejs smag. Karamel Macaron skallerne er fra “Baroque Bistro” og har en let karamel smag, som passer super godt til Dulcey Blond ganachen. Velbekomme! Skulle der være en nybegynder derude som kaster sig ud i det og får brug for min hjælp, så skriver i selvfølgelig bare og så skal jeg gøre hvad jeg kan 🙂

Opskriften giver ca. 25-30 ml. macarons

Macarons

Ingredienser:

  • 150 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 60 g æggehvider
  • 150 g fint rørsukker
  • 38 g vand
  • 60 g æggehvider
  • Brun farve

Fremgangsmåde:
1. Bland de første 60 g æggehvider med den brune farve.
2. Bland 150 g mandel mel & 150 g flormelis. Si melen ned i de brune æggehvider.
3. Rør det kraftigt indtil du har en hel jævn masse.
4. Kom rørsukker & vand i en lille kasserolle.
5.
Kom 60 g æggehvider i en skål med pisker.
6.
Når siruppen når 113°C begynder du at piske æggehviderne indtil der er bløde toppe.
7.
Når siruppen når 118°C tages den af varmen og hældes ned i marengsen i en tynd stråle under konstant piskning.
8.
Pisk på højeste hastighed i ca.1 min og pisk derefter til medium hastighed i ca. 2 min. 
9.
Pisk herefter langsomt indtil marengsen har en temperatur på 50°C. 
10.
Med en dejskraber vendes marengsen, lidt ad gangen, ned i den farvede mandel/æggehvide masse.
11.
Vend dejen indtil du får en glat og skinnende dej.
12.
Sprøjt dejen ud på dit bagepapir (print en skabelon og læg under, hvis du ikke kan pipe dem i ens størrelse uden).
13.
Bank bagepladen i bordet med et fast tag så luften slåes ud af dine macarons.
14.
Lad dine macarons tørre og tænd ovnen.
15.
Når dine karamel macarons er så tørre at man kan røre ved dem uden at de hænger ved, er de klar til bagning.
16.
BAG DEM I FORHOLD TIL DIN OVN! Baroque bistro bager dem ved 150°C i ca. 30 min. Jeg bager dem i 6 min ved 190°C, vender pladen og skruer ned til 150°C og bager dem yderligere 10 min. 
17.
Når de er færdige trækkes bagepapiret af pladen og over på en rist. Lad dem køle helt af og løft dem af papiret.
18.
Lav Dulcey Blond Ganachen.

Dulcey Blond Ganache

Ingredienser:

  • 170 g Dulcey blond, Valrhona, fint hakket
  • 65 Fløde 38%
  • 2 spsk blødt smør
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde:
1.
Hak Dulcey Blond fint og kom dem i en mellem  skål.
2. Varm fløden op til den næsten koger og hæld den over chokoladen.
3. Lad fløde & chokolade stå i ca. 45 sek.
4. Rør chokoladen jævn og glat.
5.
Tilsæt den bløde smør og rør ganachen glat.
6.
Kom Dulcey Blond Ganache i en sprøjtepose og lad det køle af på køl indtil ganachen har den rette konsistens.
7. Fyld karamel skallerne med Dulcey Blond Ganachen. 
8.
Stil Dulcey Blond macarons på køl eller frost i min 24 timer før servering. 
9.
Spises de fra køl, skal de hvile ved stue temperatur i ca. 20 min. Spises de fra frost, skal de tø op i 30-40 min for den bedst mulige smagsudvikling.

Hvor længe kan macarons holde sig? Kan jeg fryse macarons? Kan jeg lave macarons i forvejen?

Hvis du elsker macarons, så se alle mine opskrifter på macarons.

God dag fra Katrine
Summary
recipe image
Recipe Name
Dulcey Blond Chocolate Macarons
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 4 Review(s)

5 tanker omkring “Dulcey Blond Chokolade Macarons

    1. Hello Samantha
      Blond dulcey is one of the newest chocolate from Valrhona. It has exactly the same texture as normal chocolate, but the taste is almost like a shortbread – toasty and subtle caramel like. Valrhona is one of the best chocolate companies in the Word. You can buy it online or in well assorted cake shops. 🙂 It’s a bit expensive but totally worth it. Katrine

Skriv et svar