Cheesecake is

cheesecake ice cream recipe

Denne cheesecake is, ostekage is, om du vil. Er en basis cream cheese is vendt med kikse krymmel og jordbær kompot. Den smager præcist som, Ja, en New York Cheesecake og er super cremet. Jeg serverer min is med kikse-krymmel og jordbær kompot ved siden af, men tilbehøret kan også vendes i cheesecake isen lige før den kommes i fryseren. Det er en smagssag.

Jeg lavede første gang cheesecake isen sommeren 2012, hvor jeg havde boet sammen med min dejlige kæreste i ca. 1 månede (vi havde været sammen i 4 måneder). Jeg lavede denne is, så vi kunne tage den med ud på græsset og hygge os når han kom fra arbejdet. Jeg skulle have vidst bedre!!

Vi nåede aldrig ud på græsset, for da herren først havde fået en teske is, forsvandt resten utroligt hurtigt og der var intet tilbage til græsplæne-picnic-tur i baggården. Men jeg tog det nu som en kompliment, han er nemlig sjældent så hurtig til at gå i maden, så den var et af de store hits. Dette er også grunden til, at jeg siden har lavet den i hvert fald 3 gange pr. sommer siden. Førhen var det i min gamle philips ismaskine, mens det nu er i min kærestes og min nye Nemox Ismaskine med kompressor. Det gør ingen forskel for isens kvalitet, men det er betragteligt hurtigere at lave og nemmere at styre og uden så meget griseri.

cheesecake is opskrift

Ingredienser – kikse krymmel:

  • 100 g donna kiks eller digestive
  • ca. 60 g smeltet smør

Fremgangsmåde:
1. Kom kiksene ned i en blender og blend dem til små gryn.
2. Tilsæt den smeltede smør og blend videre på lav hastighed indtil al kiks er blandet med smør.
3. Lad kikse-krymmel stå ved stue temperatur ca. 45 min før servering af isen. (Opbevares ellers på køl)

Ingredienser – jordbærkompot:

  • 200 g frosne jordbær
  • ca. 50-75 g sukker (alt efter jordbærrernes sødme)
  • 3 spsk. vand
  • Jævner efter behov

Fremgangsmåde:
1.
Kom bær og vand i en lille kasserolle og kog det op på middel varme.
2.
Lad bærrene simre i ca. 20 min. og tilsæt sukker efter ønske.
3.
Når sukkeret er opløst kan du jævne kompotten lidt efter behov. Er den tyk nok, så undlad at jævne.
4.
Spis den varm, lun eller afkølet.

ostekage is opskrift

Ingredienser – Cheesecake is:

Portionen giver ca. 1/2 liter.

  • 120 g piskefløde
  • 240 g cremefraiche 18%
  • 225 g flødeost (ikke light)
  • 135 g sukker
  • Saften af 1 citron
  • 1 vaniljestang
  • 1 knsp. salt

Fremgangsmåde:
1. Flæk vaniljestangen og bland kornene med 1 tsk. sukker. Læg vanilje sukkeren klar.
2. Kom alle ingredienserne ned i en stor skål.
3. Pisk på melllem hastighed indtil massen er blandet.
4. Øg hastigheden til hurtig og pisk indtil massen er jævn og helt glat.
5. Frys isen ned i ismaskine efter ismaskinens forskrift.
6. Kom isen over i en bøtte og kom den i fryseren. (Rør IKKE i isen efter den har været i ismakinen. Du slår luften ud.)
7. Ønsker du at vende kikse-krymmel eller jordbær kompot i, så røres begge dele i isen lige efter den er kommet i bøtten. Rør det med en kniv el. lign, så du får striber i isen og ikke får blandet tingene for godt ind i isen. Isen kan også serveres som på billederne, hvor man selv kan blande tingene efter lyst.
8. Inden servering tages isen ud ca. 30 min før og kommes i køleskabet.
9. Scoop isen ud med en isske dyppet i lunkent vand for det bedste resultat.
10. SPIS! Måske oven på et stykke brownie med pekannød?

cheesecake ice cream brownie recipe ostekage

Hvor længe kan hjemmelavet is holde sig?

Hvis du kan lide denne, så vil du også elske dem her:  Pistacie is, New York Cheesecake, Saftig squash kage eller gulerods kage.

God dag Katrine