Citron curd

lemon-curd

Her får du opskriften på en syrlig, cremet og helt igennem lækker citron curd. Den kan bruges til glasurer, som fyld i lagkage fx m. hvid chokolade, som topping på cheesecakes, brownies, trifli, cupcakes & macarons.

Giver ca. 2,5 dl curd

Ingredienser:

  • 3 citroner
  • 100 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1/2 tsk gelatine pulver (Skal curden bruges til macarons, så brug 2/3 tsk. gelatinepulver.)
  • 2 tsk. vand
  • 115 g kold smør
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

  1. Riv skallen af citronerne og pres juicen.
  2. Kom sukker, citronskal og 80 g citronjuice i en blender. Blend ved lav hastighed til sukkeret er opløst.
  3. Kom æggeblommer i & blend igen på lav hastighed, indtil blandingen er jævn.
  4. Kom blandingen i en kasserolle.
  5. Udblød gelatine pulveret og vandet i en lille skål. Stil det til side.
  6. Imens du gør pkt.7, afmåles smørret og det skæres i tern.
  7. Kog langsomt op, under nøje opsyn og omrøring, indtil blandingen netop koger.
  8. Kom blandingen tilbage i blenderen. Tilsæt hurtigt den udblødte gelatine & den kolde smør.
  9. Blend ved mellem hastighed til massen er glat og jævn.
  10. Si citron curd før du stiller den til afkøling i køleskabet. Lad citron curd køle af i ca. 3-4 timer i køleskabet, men meget gerne natten over.

OBS! Citron curd kan røres/piskes let lige før brug, hvis man ønsker en mere glat konsistens.

Summary
recipe image
Recipe Name
Citron curd
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time