Korrekt opbevaring af skærekager & muffins: Både drømmekage, sandkage, marmorkage, gulerodskage, muffins, squashkage (o.lign) skal opbevares i lufttæt beholder. Hvis der er cremer på, så skal den stå på køl. Hvis der ikke er creme på, så skal den opbevares ved stuetemperatur.
Holdbarhed på skærekager & muffins: 4-5 dage uden creme. Cremen, som fx på en gulerodskage, kan holde i 3 dage.
Frysning af skærekager & muffins: Alle skærekager, som fx. drømmekage, citron halvmåne, muffins, squashkage, gulerodskage osv., kan fryses i op til 3 mdr. med creme. Efter optø er holdbarheden 2 dage (længere ville jeg ikke have den stående).
Optøning af skærekager & muffins: Kagen tages ud 3-4 timer før servering. Går optøningen for hurtigt, så stil kagen på køl. Er det en bradepandekage, er tø tiden kortere. Muffins tages ud ca. 1 1/2 time før servering.
Hvordan kan du se om de er gode eller dårlige:
Mug, smager dårligt, mærkelig konsistens, misfarvet creme eller tørre kanter. If you doubt, leave it out.
Opskrifter:
Nem Gulerodskage
Cupcakebunde
Nem Squashkage
Makron Muffins
Æble/Kanel Makron Muffins
Chokolade & Salt-karamel Muffin
Banan Muffin m. Pecan & Karamel
Karamelliseret Æble Marcipan Kage
Citron Halvmåne
Marmorkage med chokolade og citron
Sandkage
Bærkage m. limesirup
Kouign AmannPærekage med Karamelsauce