Opskriften giver ca.15-20 stk. afhængig af hvilken størrelse du ønsker.
Ingredienser:
- 700 g lys kage af en hvilken som helst type. (fx. sandkage eller bunden af en drømmekage)
- ca. 5 spsk cremet abrikos marmelade (uden klumper)
- ca. 5 tsk rom essens (eller efter smag)
- 2 spsk knust instant kaffepulver
- 1 spsk skummetmælkspulver
- Ekstra skummetmælkspulver til rulning
- evt. ekstra skummetmælkspulver hvis du får gjort dejen for våd.
Fremgangsmåde:
1. Blend kagen i en foodprocessor indtil fine krummer.
2. Tilsæt marmeladen og blend igen indtil dejen er ensformig, cremet og fast.
3. Tilsæt nu det meste af rom essensen og alt kaffepulveret, så kaffen bliver opløst.
4. Blend godt igennem og smag til med mere rom essens (vær opmærksom på at konsistensen ikke bliver for våd).
5. Rul kugler af dejen i den ønskede størrelse og rul romkuglerne i skummetmælkspulver.
Hvis du elsker romkugler så prøv Romkugler med chai latte, Romkugler med jordbær, Romkugler med lakrids, Lys romkugle med pistacie/lime crumble eller traditionelle romkugler.
Holdbarhed på romkugler? Kan romkugler fryses? Hvor længe kan romkugler holde sig?
God dag fra Katrine