Bærkage med crumble

svampet bærkage

Bærkage med crumble og lime er bare godt. Den er ikke fin på den, den er ikke besværlig at lave og så er den så delikat. “Less is more” kører på fuld drøn med denne kage. Alle bær og frugter kan bruges i denne kage og citrusfrugten kan lige sådan byttes ud som du ønsker. I kagen på billederne er der brugt frosne bær fordi jeg havde en masse blandet frugt i fryseren, som skulle bruges. Jeg er ved så småt at tynde ud i frostvarerne, så der til Juni/Juli er plads til at jeg tanker nyt pluk-selv-frugt op.
Kagen er rigtig svampet pga. siruppen og har en dejlig let krumme med små klistrede stykker med bær. Mums! Kagen har kort og godt alt hvad sådan en crumble kage skal byde på. Jeg serverer som regel denne kage med cremefraiche eller flødeskum.

berry buckle with lime crumble

Jeg har i gennemsnit lagt ca. 25 opskrifter ud pr. månede i de sidste 3 måneder, hvor jeg sådan aktivt har arbejdet på min blog. Og så undrer i jer måske? Hvordan kan hun spise alt der kage? Er hun tyk eller hvad? Og nej, det er jeg egentligt ikke, men jeg er heller ikke en pind. Jeg spiser meget kage, jeg spiser næsten kage hver dag, men jeg spiser lidt mindre stykker og så sørger jeg for også at spise rigtig mad selvom at jeg også har spist kage. Jeg har også en lille hemmelighed. Ofte får jeg lyst til at bage, men har ikke rigtig lyst til at spise mere end et enkelt stykke og med kun 2 personer i hjemmet, så er der ofte tæt på en hel kage til overs. Så jeg giver meget kage væk til hjemløse centre rundt omkring i København.

Så fx. denne bærkage, den fik jeg og manden 1 stykke hver og så er der 15 glade hjemløse på Nørrebro, som får et lækkert stykke kage. De frivillige på hjemløse centrene bliver så lykkelige når man har tænkt på dem og kommer med kage. Jeg synes det er en perfekt løsning. Jeg elsker at bage, jeg elsker at lære nyt og jeg elsker at prøve ting af og få respons på mine bagværker. Jeg bager mere end jeg kan spise og de hjemløse får mindre mad end de har brug for. Så hvorfor skulle jeg ikke dele min overflod med mere udsatte.

Og så er det altså bare skønt at komme med kage til sådan et center. Når man ser de trætte ansigter kigge op fra deres leverpostejs-og rullepølsemadder, og de lyser op ved synet af en stor flot saftig kage, så er det det hele værd.

Nem bær kage med crumble

Kagen ser desværre meget mere tør ud end den er i virkeligheden. Da billederne skulle tages var jeg så dygtig at jeg skar det eneste og mest bær-løse stykke af hele kagen 😐 . Pga af siruppen er kagen faktisk meget fugtig og lækker. Efter billederne var taget og kagen blev skåret ud til de hjemløse, fik jeg store klæge svampede stykker med bær i. Så øv, men næste gang så husker jeg at finde det lækreste stykke i hele kagen, når der skal tages billeder.

Opskiften giver 1 kage a’ 22 cm, 6-8 personer.

Crumble

 • 50 g mel sukker
 • 45 g sukker
 • 1 nip salt
 • Skal af 1 lime
 • 60 g blødt smør i tern

Fremgangsmåde:

 1. Bland mel, sukker, salt & lime skal i en lille skål.
 2. Krymmel smørret i melet indtil en fin crumble.
 3. Kom skålen i fryseren mens du laver dejen til kagen.
 4. Forvarm ovnen til 175°C.

Moist berry cake recipe

Bærkage

 • 150 g hvedemel
 • 2 spsk fin majsmel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk natron
 • 1/2 tsk salt
 • Skal af 1 lime
 • 1/4 tsk revet muskatnød
 • 6 spsk blødt smør
 • 50 g smør
 • 2 æg ved stuetemperatur
 • 1 1/4 dl kærnemælk (eller 1 1/4 dl mælk + 1 spsk lime juice)
 • 2,5 dl friske eller frosne bær
 • 2,5 dl friske eller frosne bær

Fremgangsmåde:

 1. Smør en 22 cm ringform.
 2. Bland mel, majsmel, bagepulver, natron, salt, lime skal og muskatnød i en medium stor skål.
 3. I en anden skal piskes smør luftigt og lyst med en elektrisk pisker.
 4. Tilsæt sukkeret og piske videre i nogle minutter.
 5. Tilsæt 1 æg ad gangen og piske det let.
 6. Tilsæt kærnemælken og giv det et langsomt pisk så blandingen er jævn.
 7. Pisk langsomt mel blandingen i æggene lidt ad gangen.
 8. Fold 2,5 dl bær ned i dejen og kom det i formen.
 9. Kom de sidste 2,5 dl bær ned oven på dejen og tryk dem let ned.
 10. Drys den frosne crumble hen over kagen og bag den i ca. 45 min eller indtil en kødnål kommer ren ud.
 11. Lav lime sirup mens kagen bager.

berry buckle recipe

Lime sirup

 • 3/4 dl friskpresset lime juice
 • 45 g sukker

Fremgangsmåde:
1.
Bland sukker og lime juice i en lille kasserolle.
2.
Varm siruppen op indtil sukkeren er helt smeltet og hold siruppen lun/varm indtil kagen er færdig.
3.
Tag kagen ud og hæld straks siruppen ned over kagen.
4.
Lad kagen køle i 30 min. og server så med cremefraiche eller flødeskum.

lime bær kage med crumble

Holdbarhed på bærkager? Kan jeg lave bærkager i forvejen? Hvordan skal skære kager opbevares?

Jeg tror også du vil kunne lide disse kager: Gulerodskage med flødeoste creme, Squashkage med vanilje smørcreme eller æblekage med marcipan.

God forårs dag fra Katrine

Note: Opskrift fra “Rustic Fruit Desserts” by Cory Schreiber and Julie Richardson.