Indbagt Banan Med Chokolade

Indbaft banan med chokolade

JEG ER VILD MED DEM HER! Disse Banan Chokolade fritters er bløde, saftige, søde og faste i bidet. De er ikke for tykke i dejen, og det er jeg stor fan af, for kan ikke lide, at der hænger for meget olie på efter stegningen.
Katrine lavede derfor en dej til friturestegte bananer med chokolade, som kun er et par millimeter tykke efter stegningen. Det er SÅ meget bedre. Det er selvfølgelig stadigvæk stegt i friture, men der hænger mindre olie fast end der normalt gør. Friturestegte bananer med chokolade er den ultimative “I-aften-må-jeg-gerne-snack”.

Så efter jeg har smovset løs og Katrine har smagt, er opskriften nu klar til at kommer ud til jer andre. Den er bestemt værd at prøve! Jeg fik ikke prøvet med is til, men de er helt sikker super lækre til vanilje eller chokolade is.

Opskriften giver ml. 24-30 Banan “Fritters” med  Chokolade.

Ingredienser:

  • 3 ml. modne bananer (skal stadigvæk være lidt hårde)
  • 100 g chokolade 55%
  • 200 g mel
  • 1/2 tsk. salt
  • 2,5 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. sukker
  • 330 ml Pærecider

Ekstra sukker til at rulle Banan Fritterne i.
Masser af køkkenrulle til afdrypning.

Fremgangsmåde:
1.
Sæt din fritureolie over i en mellem stor tykbundet gryde på mellem-høj varme. Læg låget i nærheden så du kan lægge det på, hvis olien begynder at brænde.
2.
Kom mel, bagepulver, sukker & salt i en skål.
3.
Hak den mørke chokolade meget fint og kom det på en tallerken.  Stil det til side.
4.
Skræl bananerne og skær dem i store stykker (8-10 Stykker pr. banan). Læg dem til side.
5.
Rul banan stykkerne i chokoladen sådan at bananen er dækket hele vejen rundt.
6.
Skru olien ned på middel varme og kontroller om din olie er varm nok. (Stik en træpind ned i olien, syder det, er olien varm nok)
7.
Når olien er klar, hældes cideren ned i melblandingen og der piskes godt indtil dejen er jævn.
8.
Med hjælp fra en gaffel dyppes bananerne i dejen og kommes hurtigt ned i olien.
9.
Lad den stege i ca. 10 sekunder og skub dem så fri fra bunden.
10.
Steg banan fritterne færdige i ca. 1 – 1,5 min. eller indtil de er flot gyldent brune.
11.
Tag fritterne op af olien med en hulske og læg dem på et fedtsugende underlag. (Fx. køkkenrulle)
12.
Mens banan fritterne er helt varme rulles de i sukker og kommes på et fad.
13.
Fortsæt med resten af dejen.

Banan fritterne skal spises straks. De kan genvarmes men det vil gå lidt ud over konsistensen.
Er IKKE fryseegnet.

God dag fra Kaloria