Chokolade macarons

chocolate ganache macarons

Jeg elsker Chokolade! Elsker det:)! Jeg kan spise indtil min mave gør ondt og jeg for tiende gang har tænkt, at nu kan jeg viiirkelig ikke klemme mere ned. Kvalitets chokolade er eufori. Katrine derimod er ikke altid en fan, for når jeg spiser mere chokolade end Katrine har lyst til, så er det jo hende der bagefter skal tage konsekvensen af at føle sig lidt tyk-slasket-sofa-agtig bagefter. Ofte når jeg har spist for meget chokolade, får jeg lidt medlidenhed med Katrine, for hun får det altså ret dårligt med det.

Men altså det går jo over igen og hun spiser så bare lidt mindre i løbet af dagen. Så jeg bliver ved med at spise og nyde min chokolade- også selvom det er i overflod. Den sidste lille chokolade sag, som jeg fik spist lidt for mange af, var disse chokolade macarons. Jeg havde længe tigget Katrine om at lave dem, men hun havde mange andre kage bestillinger og var lidt presset på tid. Men da hun så alligevel i lørdags havde 2 timer til overs dukkede disse skønne chokolade macarons alligevel op. Til min og Katrines kærestes store fornøjelse. Så med ondt i 2 mætte mavser ønsker vi dig en dejlig chokolade macaron bagning og smagning, ikke mindst.

macarons med chokolade

Opskriften giver ca. 25-30 medium macarons.

Chokolade macaron skaller

  • 125 g mandel mel (af 125 g smuttede mandler)
  • 150 g flormelis
  • 30 g kakaopulver
  • 100 g strøsukker (almindeligt sukker blendet 12 gange på “puls”)
  • 3 æggehvider (110 g)

Fremgangsmåde:
1.
Blend de smuttede mandler fint i en blender, tilsæt flormelis og blend videre indtil blandingen er helt fin.
2. Tilsæt frysetørret hindbær pulver og pres blandingen gennem en fint sigtet si og ned i en mellem stor skål.
3. Blend 100 g sukker med 1/2 tsk rød pulverfarve. Blend det på puls funktion 12 gange eller 30 sek ved høj hastighed, indtil du har strøsukker.
4. Pisk æggehviderne til stive toppe formes og tilføj langsomt, lidt ad gangen, det røde strøsukker.
5. Pisk grundigt indtil marengsen er glat og skinnende.
6. Brug en plastik eller metal ske til at folde mandel mel ind i marengsen. I starten skal du ikke passe så meget på, om luften bliver slået ud. Det er nemlig meningen.
7. Bliv ved med at vende marengsen, indtil den har den rette konsistens. Konsistensen skal være som lava.
8. Kom massen i en tyllepose og tyl makronerne ud på din skabelon. (Jeg plejer at lægge et bagepapir hen over min skabelon, så kan jeg lave flere plader af gangen.) Klap pladen ned mod bordet 2-3 gange for at fjerne evt. luftbobler.
9.
Lad dine macarons tørre i min. 30 min eller indtil de ikke længere klæber til fingrene, når man giver dem et let tryk (det kan tage lang tid).
10.
Når skallerne er tørre nok, er de klar til  at blive bagt.
11.
Bag skallerne ved 190°C i 5 min, vend pladen(for at slippe fugten ud af ovnen), skru ned til 150°C og bag i yderligere 10 min. Jeg havde en bundplade i ovnen, lige under pladen med macarons for at undgå for meget bund varme.
12. Du kan kontrollere om de er færdige, ved at flytte lidt på toppen af skallen, hvis de ikke rykker sig fra “fødderne”, så er de færdige.
13. Lav chokolade ganache.

chokolade macaron opskrift

Chokolade Ganache

  • 224 g chokolade 55%, fint hakket
  • 250 g fløde 38%
  • 55 g blødt smør

Fremgangsmåde:
1. Hak chokoladen fint og kom den ned i en medium skål.
2. Kog fløde op i en lille kasserolle. Så snart fløden bobler lidt hældes den over chokoladen.
3. Lad chokolade og fløde stå ca. 1 min.
4. Rør rundt i chokoladen med en dejskraber.
5. Når ganachen er glat tilsættes den meget bløde smør en klat ad gangen.
6. Rør til det er inkorporeret.
7. Kom ganachen i en sprøjtepose og lad ganachen køle af indtil den den har en god konsistens til at fylde macarons.

chocolate macarons recipe

Hvor længe kan macarons holde sig? Kan jeg lave macarons på forhånd? Hvordan skal macarons opbevares?

Hvis du lige som mig elsker chokolade, så tror jeg også du kan lide disse opskrifter: Brownie m. pecannød, Chokolade cookies m. hvide chokolade stykker eller chokoladeis med kakao.

Held og lykke med macaron-bagningen fra Kaloria
Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolate macarons
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 9 Review(s)

4 tanker omkring “Chokolade macarons

Skriv et svar