Citrontærte med Marengs

Denne tærte er lækker, smidig og sylig på den søde måde. Den tiltaler de fleste. Både dem, der ikke er så vild med det søde og dem som elsker sukker. Perfekt balance.
Denne kage laves normalt med fransk marengs, som er luftig og lidt stiv i det. Jeg foretrækker en mere smidig swiss marengs, som trækker sig lang på skeen. Begge opskrifter vil stå nedenfor, og kagen bages helt ens ligegyldigt hvilken marengs, indtil “punkt 10”.

 

OBS! Skal tærten laves i små forme, som dem du ser på billedet, så er det præcist samme fremgangsmåde. Bagetiderne er de samme på bundene, men cremen skal kun bage i ca. 20 min, eller til den akkurat ikke er flydende i midten.

 

Bunden

  • 270 g mel
  • 45 g mandel mel
  • 50 g flormelis
  • 175 g kold smør i tern
  • 2 æggeblommer
  • 2 tsk. kold vand

Fyld

  • 5 piskede æg
  • 100 g rørsukker
  • 250 ml piskefløde
  • 2 tsk. citronskal
  • 105 g citronsaft

French Marengs

  • 4 æggehvider
  • 230 g caster sukker(blend alm. sukker i blender i 5 sek. på høj hastighed)

Swiss Marengs

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker

Fremgangsmåde:
1.Blend mel, mandel mel,flormelis og smør tern ved lav hastighed. Når blandingen er smuldret, tilsættes æggeblommerne og vandet. Blend på laveste hastighed til dejen er inkorporeret. Tag dejen ud af blenderen og ælt den kort til den er helt ensartet. Form dejen som en rund flad plade og pak den ind i husholdningsfilm. Læg dejen på køl i 30 min.
2. Tænd ovnen på 200°C, smør en 23 cm metal tærteform.
3. Rul dejen ud på en meldrysset bordplade. Rul den ud til 3-4 mm tykkelse.
5. Kom dejen ned i formen, og jævn kanterne ud. Stil på køl i 15 min.
6. Stil bunden på en bageplade og kom et stykke bagepair ovenpå. Fyld tærten med tørrede bønner eller ris. Forbag bunden i 10 min.
7. Tag kagen ud og fjern risene. Bag i yderligere 10 min.
8. Lad bunden køle af. Skru ovnen ned til 180°C.
9. Lav fyldet.
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål og lad det stå i 5 min. Tag den afkølede tærtebund og kom fyldet i.
10. Bag kagen i 25-30 min., tag kagen ud og lad den køle af 15 min(hvis du bruger fransk marengs). Lad kagen køle helt af, hvis du bruger swiss marengs.
11. Vælg hvilken marengs du vil lave:

a. Fransk Marengs:
Pisk hviderne stive og tilsæt sukker 1 spsk. ad gangen. Pisk konstant til sukker er helt opløst. Kom marengs på kagen og sæt den ind i ovnen igen i 5 min. Server.
Ellerb. Swiss Marengs:
Lav et vandbad, ikke særlig varmt. Kom æggehvider og sukker i en skål, og kom dem på vandbadet. Rør forsigtigt, til alt sukker er helt opløst. Tør skålen  af og tør vandet af bunden. Pisk æggehviderne i 7-10 min til massen er helt fast. Denne marengs skal på den helt kolde kage og skal bare lige brændes lidt på toppene inden servering. Marengsen kan godt ligge i køleskabet i nogle timer inden du kommer det på kagen.

Kan jeg lave citrontærte med marengs på forhånd?
Ja tærten kan laves på forhånd. Marengsen er du nødt til at lave på dagen. Citrontærten kan også fryses ned, og du kan så tage den op dagen før, lave marengs og så er kagen klar til servering.

Se holdbarhed på tærter her.

Glædelig citron-dag fra Katrine

citrontærte med marengs

Summary
recipe image
Recipe Name
Lemon meringue pie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)

En tanke omkring “Citrontærte med Marengs

Skriv et svar