Citron snitter

Jeg elsker citron barer! Jeg elsker dem!!!!! Jeg undrer mig over at jeg i 25 år har kunne leve uden. Men nu fik jeg endelig lavet dem og et kærlighedsforhold er begyndt 😉 Citron barerne er super nemme at lave, billige at lave, tilpas syrlige og så har de et dejligt fast klistret bid. Der er intet dårligt ved dem. Arhh, det skulle måske lige være, at det er utroligt svært at stoppe med at spise, når man først er gået i gang 😉 God fornøjelse med opskriften.

Opskriften giver ca. 18 barer.

Lime snitter

Mørdej
  • 226 g usaltet smør v. stue temperatur.
  • 100 g sukker
  • 200 g mel
  • 1/8 tsk. salt
Fremgangsmåde:
  1. Pisk smør og sukker sammen indtil luftigt og lyst.
  2. Bland mel og salt.
  3. Med piskeren på lav blandes mel og salt i smørret indtil det netop er blandet.
  4. Fordel dejen i en 20*30 cm form så lige som muligt og kom den på køl.
  5. Forvarm ovnen til 175°C.
  6. Når ovnen er varm nok bages bunden i 15-20 min (indtil let gylden)
  7. Lad bunden køle af i 20 min. mens du laver fyldet.
Fyld
  • 100 g mel
  • 275 g sukker
  • 2 spsk revet lime skal
  • 6 store æg v. stue temperatur
  • 2,5 dl frisk presset økologisk lime saft

Fremgangsmåde:

  1. Bland ingredienserne i ovenstående rækkefølge og pisk indtil det netop er blandet godt.
  2. Hæld fyldet i kageformen og bag citron barerne i 25-30 min. indtil den netop er sat.
  3. Lad kagen køle helt ned før du skærer den.

Hvis du elsker barer/snitter, så er der flere opskrifter her:

Hvor længe kan lime snitterne holde? Kan du lave lime snitter på forhånd? Kan jeg fryse lime snitter?