Karamel Pekan Cookies

cookies med karamel

Oh Yeah! Den her cookie har smidig karamel og sprøde pekannødder, som går perfekt hånd i hånd, med det sprøde ydre og den faste bløde midte. Prøv dem.

Giver ca. 30 cookies.

Ingredienser:

  • 170 g usaltet smør ved stuetemperatur
  • 150 g mørk farin
  • 50 g sukker
  • 1 stort æg, ved stuetemperatur
  • 2 tsk vanilje ekstrakt
  • 190 gmel
  • 2 tsk majsstivelse
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g hakkede pekannødder
  • 16 indpakkede karameller , skåret i 4 eller 5 stykker hver. Jeg brugte Walkers engelske karameller, men de kvadratiske “fudge” i slikbutikker virker også.

Fremgangsmåde:
Læg bagepapir på en bageplade eller brug en silikone måtte. Pisk sukker og smør luftige og lyst,med et piskeris, på middel varme. Bland æg og vanilje i. Skrab kanterne efter behov. I en anden skål kommes mel, majsstivelse, bagepulver og salt. Bland langsomt de tørre ingredienser i de våde, bland dem på lav hastighed. Tilsæt pekannødder. Dejen skal være tyk og klistret. Køl i mindst 30 minutter.
Forvarm ovnen til 175°C.
Kom 2 spsk dej i hånden og form kugler af dejen. Hvis du glatter dem, bliver de glatte efter bagning. Lader du dem være rustikke, er formen efter bagning mere humblede.  Stil dejen på bagepladen. Tryk et par stykker af karamellen på toppen af dine ​​cookies. Drys evt. med lidt havsalt.
Bages i 8-10 minutter, indtil knap gyldenbrun omkring kanterne. Må ikke bage længere end 10 minutter. Fjern og lad afkøle i 3 minutter på bagepapir. Overførser til afkølingsrist.

* Sørg for at holde dejen koldt på alle tidspunkter, mens partierne bages. Jeg holder min dej i køleskabet imellem partier. Sæt ikke dejen på varme bageplader. Brug altid en kold plader.

TIP: De er også rigtig gode med 130 g 55% chokolade knapper.
TIP1: Inspireret af http://sallysbakingaddiction.com , hvor du kan finde en masse lækkert.

Se holdbarheder på cookies

God dag Katrine