Lakrids is

lakrids is

Lakrids is opskriften måtte jo komme på et tidspunkt og efter at jeg er nået op på ca. 75 opskrifter, på min meget nye blog, så var det da også på tide. Jeg har oplevet, som så mange andre, at lakrids elskerne primært befinder sig i Danmark. Jeg har i perioder arbejdet sammen med mange udlændinge her i Danmark, som simpelthen slet ikke kan forstå, at vi spiser så meget lakrids. Grunden til det, er typisk, at de simpelthen ikke er vant til smagen og det har ikke været tilgængeligt for dem i det land hvor de bor. Med en smag som lakrids, kan jeg godt forstå at der kræves lidt tilvænning, for de utrænede kan den smage meget kraftigt.

Men at andre i verden ikke er lige så forelsket i lakrids som danskerne er, er vel egentligt godt for os. Hvis ingen andre vil have det, så er der meget mere til os 😉 det gælder vel om at se fordelene? Jeg er i hvert fald godt og grundigt kommet med på lakridsbølgen de sidste mange år og i de sidste 4 år har jeg aldrig købt is uden at mindst én af kuglerne var med lakrids. Ja faktisk så er jeg så stor en is-feinschmecker, at har de ikke lakrids is, så vil jeg hellere helt undvære is. Efter jeg fik min fantastiske ismaskine Mr. Nemox, har jeg lavet rigtig meget is, som i nok har bemærket på bloggen og den sidste udgave er lakrids isen. Lakridsisen smager meget som den fra Paradis is, men har en lidt kraftigere smag af lakrids. Ofte når jeg får den hos Paradis is kan jeg ikke rigtig smage den efter 2 bidder fordi min tunge bliver kold. I Know, first world problem!
Men altså, hvis du elsker is og lakrids eller længe har ledt efter den perfekte lakrids is, så giv denne opskrift et forsøg og jeg er sikker på du ikke bliver skuffet.

Opskriften giver ca. 1/2 l.

Lakrids is

Fremgangsmåde:
1.
Bland engelsk lakridspulver, salt, fløde og sødmælk i en stor gryde og bring det i kog på middelvarme.
2.
Imens piskes æggeblommer og sukker sammen.
3.
Hæld langsomt lakridsmassen i æggeblommerne under konstant piskning.
4.
Kom blandingen tilbage i gryden og varm blandingen op på meget lav varme indtil den tykner (ca.70 °C)
5.
Kom blandingen på køl indtil den er helt afkølet.
6. OBS! Har du en ismaskine, så følg anvisningen. Har du ikke en ismaskine, så følg pkt. 7-10.
7.
Kom isen ned i en plast skål, som din elpisker også kan være i.
8.
Kom isen i fryseren.
9.
Hver halve time tages isen ud af fryseren og der piskes grundigt og hurtigt.
10.
Gentag piskningen hver 30. minut indtil isen er helt sat.

TIP: Inden servering stilles isen i køleskabet i 15 min. derefter kan der med lethed scoopes flotte kugler med en lun isske.

Hvis du elsker is, så kan du se alle mine is opskrifter her.

Hvor længe kan is holde sig? Kan jeg lave hjemmelavet is i forvejen?

God dag fra Kaloria