Marcipan Specier

Opskriften giver ca. 100 stk.

Ingredienser:

  • 200 g blødt smør
  • 90 g flormelis
  • 75 g ren rå marcipan
  • 1 flækket vaniljestang
  • 250 g mel
  • 1 sammenpisket æg
  • Groft rørsukker

marcipan specier

Fremgangsmåde:
Rør smørret cremet med flormelis, revet marcipan og vaniljekorn. Tilsæt mel og ælt dejen hurtigt sammen. Lad den hvile på køl i mellem 1/2-1 time. TAg dejen ud og del den i 4 dele, rul hver del ud til en bredde på ca. 2 1/2 cm. Pak dem ind i husholdningsfilm og lad ligge på køl natten over. Tag en rulle ud af gangen. Dejen rulles nu først i æggehvider og rulles så i rørsukker. Skær 4-5 mm tykke skiver og læg dem på en bageplade. Husk, at have god mellemrum mellem kagerne, så de ikke flyder sammen under bagning. Bag kagerne i 12-15 minutter ved 175 °C, til de er let gyldne.
Køl småkagerne af på en rist og kom dem i en luftæt dåse, når de er helt kolde.

Se holdbarheden på småkager

Opskriften er fra Anne au Chocolate her

Glædelig jul

2 thoughts on “Marcipan Specier

Skriv et svar