Mojito Swiss Meringue Smørcreme

mojito smørcreme - mojito butter cream

Opskriften giver ca. 4 dl smørcreme og er brugt i disse Mojito macarons.

Ingredienser:

  • 1 Stor håndfuld mynte blade
  • 5 æggehvider (170 g)
  • 2 spsk mørk rom
  • 2 spsk lime juice
  • 170 g rørsukker
  • 250 g blød smør
  • 1 lille knivspids vinsyre

Fremgangsmåde:
1.
Kom myntebladene og rør sukker i en skål, som kan tåle vandbad.
2. Sæt et vandbad over.
3. Tilsæt limejuicen til myntebladene og rørsukker, mos blandingen let med en morter. (Ikke for meget, da der så kommer små stykker af mynteblade i smørcremem)
4. Tilsæt æggehvider og rom til mynte blandingen.
5. Sæt skålen over vandbad indtil sukkeren er helt opløst og blandingen bobler let.
6. Si blandingen gennem en fint sigtet si og ned i en mellem stor skål. Tilsæt vinsyren.
7. Pisk på middel-høj hastighed indtil marengsen er skinnende og der formes middel stive toppe.
8. Tilsæt smør 1 spsk ad gangen indtil al smørret er inkorporeret.
OBS: Skulle smørcremen skille, så giv den helt forsigtigt 10 sek i mikrobølgeovn. FORSIGTIGT! Pisk derefter på høj hastighed til den samler sig. Tør du ikke mikrobølgeovn, så nøjes med at piske på højeste speed indtil den samler sig. 9 ud af 10 gange kan du rede den på den måde.

Hvor længe kan smørcreme holde sig? Hvor længe kan smørcreme holde sig i køleskabet?

Glædelig dag til jer alle