Passionsfrugt Macarons

passionfruit ganache macaron-homeandcake.dk

Passionsfrugt er én af min kæreste og jegs ynglings frugter og vi bruger den derfor også flittigt i kager og bagværk. I denne omgang fik jeg lavet passionsfrugt macarons, som var fyldt med en lækker rig og cremet hvid chokolade passionsfrugt ganache. Opskriften er meget lige til og ganachen kan også sagtens bruges i andet bagværk hvor ganache indgår. De passionsfrugt macarons som du ser på billedet er en del af en bestilling på 4 slags macarons, de 3 øvrige var basilikum macarons, dulcey chokolade macarons & pecan/hvid chokolade macarons.

passionsfrugt macarons

Nok til 30-40 mellem macarons med passionsfrugt ganache.

Macarons:

  • 125 g mandel mel (af 125 g smuttede mandler)
  • 150 g flormelis
  • 100 g strøsukker (almindeligt sukker blendet 12 gange på “puls”)
  • 1/2 tsk. gul pulverfarve (bruger du flydende frugtfarve, skal det piskes i den færdige marengs, inden mandel mel tilsættes)
  • 2 tsk. frysetørret passionsfrugt pulver
  • 3 æggehvider (110 g)

passionfruit ganache macarons recipe

Fremgangsmåde:
1.
Blend de smuttede mandler fint i en blender, tilsæt flormelis og blend videre indtil blandingen er helt fin.
2. Tilsæt frysetørret passionsfrugt pulver og pres blandingen gennem en fint sigtet si og ned i en mellem stor skål.
3. Blend 100 g sukker med 1/2 tsk gul pulverfarve. Blend det på puls funktion 12 gange eller 30 sek ved høj hastighed, indtil du har gult strøsukker.
4. Pisk æggehviderne til stive toppe formes og tilføj langsomt, lidt ad gangen, det gule strøsukker.
5. Pisk grundigt indtil marengsen er glat og skinnende.
6. Brug en plastik eller metal ske til at folde mandel mel ind i marengsen. I starten skal du ikke passe så meget på, om luften bliver slået ud. Det er nemlig meningen.
7. Bliv ved med at vende marengsen, indtil den har den rette konsistens. Konsistensen skal være som lava.
8. Kom massen i en tyllepose og tyl makronerne ud på din skabelon. (Jeg plejer at lægge et bagepapir hen over min skabelon, så kan jeg lave flere plader af gangen.) Klap pladen ned mod bordet 2-3 gange for at fjerne evt. luftbobler.
9.
Lad dine macarons tørre i min. 15 min eller indtil de ikke længere klæber til fingrene, når man giver dem et let tryk. (det kan tage tid)
10.
Når skallerne er tørre nok, er de klar til  at blive bagt.
11.
Bag skallerne ved 190°C i 8-10 min.
12. Du kan kontrollere om de er færdige, ved at flytte lidt på toppen af skallen, hvis de ikke rykker sig fra “fødderne”, så er de færdige.
13. Tag bundene ud og lad dem køle af på papiret. Når de er helt kolde tages de forsigtigt af bagepapiret.
14. Lav passionsfrugt ganachen.

passionsfrugt macaron - homeandcake.dk

Passionfrugt ganache

  • 235 g hvid chokolade, fint hakket
  • 125 g passionfrugt puré (Kog passionsfrugtkød kort og kør det igennem en fint sigtet si og køl ned)
  • 65 g piskefløde 38%
  • 30 g – 2 spsk blødt usaltet smør

Fremgangsmåde:
1. Bland passionsfrugt og hvid chokolade i en skål.
2. Giv piskefløden et kort opkog.
3. Hæld den varme fløde ned over chokolade/passionsfrugt blandingen. Lad ganachen står i 30 sek.
4. Rør forsigtigt uden at skabe bobler indtil ganachen er helt glat og jævn.
5. Når ganachen er glat røres den meget bløde smør i lidt ad gangen.
6. Lad ganachen sætte sig ved stuetemperatur. Har du travlt kan den sagtens sættes på køl.
7. Fyld dine passionsfrugt macarons med hvid chokolade passionsfrugt ganache.

Passionfruit macarons - homeandcake.dk

Vil du se flere opskrifter på macarons?

Hvor længe kan macarons holde? Kan man lave macarons i forvejen? Hvor længe kan macarons fryses?

God forårs dag fra Katrine
Summary
recipe image
Recipe Name
Passionfruit Macarons
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

3 tanker omkring “Passionsfrugt Macarons

Skriv et svar