Hjemmelavet pistacie pasta

Dagens mission: Lav opskrift på perfekt pistaciepasta.

Jeg har længe søgt på nettet efter en god opskrift på den perfekt pistacie pasta, og den perfekte pistacie smørcreme, men uden held. Jeg har fundet opskrifter, der så pæne ud, men hvor der blev brugt kunstig aroma og/eller farvestoffer, og det syntes jeg bare smager forkert. Og generelt går jeg meget op i, at mine råvarer er i orden. Så ægte pistacie eller ingen pistacie.

Hvis jeg skal have kage, skal det være god kage. Og det sikrer de gode råvarer.

Nå men altså, jeg gik i køkkenet med 400 g pistacienødder(uden den hårde skal), 300 g smør og 250 g flormelis, og så gik jeg ellers i gang.

1,5 time senere kom jeg frem til denne opskrift:

Ingredienser:

210 g pillede pistacienødder (u. skaller, helt grønne og rensede)
40 g flormelis eller alm. sukker

Kog 5 dl vand i en kasserolle, og kom pistacienødderne(uden den hårde skal) ned i. Tænd ovnen på 170 °C, og læg bagepapir på en bageplade. Når pistacienødderne har kogt i ca. 2 min, vendes de ud i en si og drypper af. Smut pistacienødderne som var det mandler, og læg dem på bagepladen. Rist nødderne i ca. 5 min. Lad nødderne køle HELT af. Kom nødderne og flormelis i en nøddehakker eller foodprocessor. Blend dem først langsomt i ca. 5 min., tilsæt 40 g flormelis og skru derefter op for hastigheden og hold øje med pastaen hele tiden. Det tager lang tid og det er vigtigt at holde øje med at skabe blanding ned fra kanterne, da det hurtigt klistrer til siderne.

Når pastaen er helt glat og cremet, kommes den ned i en skål. Pastaen er nemmest at arbejde med v. stuetemperatur.

Massen skal se sådan her ud:
DSC_0426

TIP: Pistacie kerner kan købes i special købmænd og på nettet. Så slipper man for selv at koge og rense dem.

Holdbarhed på pistaciepasta? Hvordan skal pistaciepasta opbevares?

Hilsen Kaloria
Summary
Recipe Name
Pistaciepasta
Published On
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)

6 tanker omkring “Hjemmelavet pistacie pasta

  1. Everytime I clicked your link for “the perfect pistachio buttercream”, it brings me back to this pistachio paste page. So are they the same? If not, how do you make your buttercream? Thanks!

  2. Hii ! Im making the pistachio paste but its been forever and it hasn’t turn creamy 🙁 am I doing something wrong? How much time took you?

    I saw that you wrote butter… does the recipe needs butter??

    1. Hello.
      It can take a long time depending on what kind of processor you got. Make sure to push the paste down from the sides after every blend. If it is stuck on the edges it will never get smooth. If it after a long time still not work (30 min) add a little water or milk, depending on what you are using the pistachio paste for. Be alarm not to ad too much. Start out with 10 g, then 10 more and so on.

      I can’t find the spot with butter, but the pistachio paste only consist of the 2 things in the ingredient list. Only add butter if you wish to make a Buttercream.

      Enjoy! 🙂

Skriv et svar