Generelle fryse regler

Smør: Smør kan fryses i 3 mdr. og skal tø op i køleskab. Holdbarheden på smørret efter optøning, er den samme tid, som smørret havde tilbage af holdbarhedstid, inden frysningen.

Æggehvider: Æggehvider kan fryses i 8 mdr. og de kan godt piskes efter frysning. Jeg anbefaler, at man tørrer fryseposen grundigt af for frost og vand og lægger æggene i en ren skål, mens de tør op. På den måde undgår man, at der kommer vand i hviderne.

Hele æg: Kan fryses i 6 mdr.

Piskefløde: Kan fryses i 3 mdr. Egner sig ikke til piskning efterfølgende, da det kan blive grynet. Holdbarheden på fløden efter optøning, er den samme tid, som fløden havde tilbage af holdbarhedstid, inden frysningen.

Pisket piskefløde: Kan fryses ned i 3 mdr. Skal tø op, og genpiskes helt forsigtigt inden brug.

Bagværk – fedt: 2-3 mdr.

Bagværk – magert: 4-5 mdr.