Vaniljekranse

vaniliekranse opskrift

Hej, det er mig Kaloria.
I andledningen af julen, hvor vaniljekranse er et must have, har jeg fået Katrine til at poste hendes opskrift på vaniljekranse.

Opskriften giver 75 stk.

Ingredienser:
400 g mel
175 g fint hakkede mandler
1,5 vaniljestænger
200 g sukker
2 æggeblommer
300 g smør
1,5 tsk. vaniljesukker

Lækre sprøde vaniljekranse
Lækre vaniljekranse med masser af ægte vanilje.

Fremgangsmåde:
Smut mandler. Hak dem i meget fine stykker. Bland mel, æggeblommer, sukker, vaniljesukker, vaniljekorn, mandler og smør. Smuldr den kolde smør i de tørre ingredienser. Ælt indtil dejen samler sig(der er ikke brug for vand, men smørret varmer lidt op når der æltes, og der gør at dejen samler sig). Stil dejen i køleskab for at sætte sig lidt. Omkring 15 min. Tag dejen ud og kør den igennem kødhakkeren(tag klingen ud og husk at sætte stjerne skabelonen i). Lav stykker på 10 cm, og sæt dem sammen i enderne. Bag ca. 5-10 min ved 225°C, til kransene er let gyldne. Tag dem ud, lad dem køle 1-2 min. og skub dem så over på en rist til afkøling.

Når kagerne er helt nedkølede kommes de i kagedåser foret med bagepapir.

Se holdbarheden på vaniljekranse

Glædelig julebagning Kaloria