Blåbærmousse på en chokoladebund glazeret med en blåbær mælke glaze.
Opskriften giver ca. 6-8 runde eller dråbeformede kageforme.
Brownie bund
Ingredienser:
- 250 g chokolade knapper
- 120 g hakket chokolade 70%
- 170 g smør
- 330 g sukker
- 4 store æg
- 70 g mel
Method:
1. Tænd ovnen på 175°C.
2. Beklæd en 20*20 cm stor springform med bagepapir.
3. Kom chokoladeknapper, hakket chokolade og smør i en skål. Smelt det i mikrobølge ovn. Først 1 min, så 30 sek derefter indtil chokoladen er smeltet.
4. Lad chokoladen køle lidt af.
5. Rør sukker i chokoladen.
6. Rør æggene i dejen ét af gangen.
7. Rør melet i dejen.
8. Kom dejen ned i formen.
9. Bag kagen i 35-40 min. (En tester skal komme ud med meget våde krummer på) BAG DEN IKKE FOR MEGET
10. Lad kagen køle af til stuetemperatur.
11. Udstik brownie bunden i den kageform som du ønsker at bruge.
12. Lav blåbær mousse.
Blåbær mousse
Ingredienser:
- 20 g blåbær puré
- 70 g sukker
- 12 g citron juice
- 5 g blåbær sirup
- 40 g pasteuriserede æggehvider
- 10 g gelatine blade
- 100 g blåbær puré
- 60 g blåbær puré
- 160 g kold piskefløde
1. Lav en blåbær puré.
2. Lav nu den italienske marengs.
3. Kom sukker, citron juice, blåbær sirup og 20 g jordbær puré i en lille kasserolle og kog dem op på lav varme.
4. Når siruppen når 100°C, begynder du at piske æggehviderne på mellem hastighed.
5. Når siruppen når 117°C, hældes det i en tynd stråle ned i de piskede æggehvider under piskning.
6. Pisk indtil hviderne er kolde igen.
7. Blødgør gelatine bladene i koldt vand.
8. Varm 100 g blåbær puré og opløs gelatinen heri – tilsæt geltine-blåbærpuré til de resterende 60 g blåbær puré.
9. Vend blåbær-geletine blandingen med den italienske marengs.
10. Pisk den kolde piskefløde i en stor skål indtil der er bløde toppe.
11. Vend 1/3 af flødeskummen i blåbær marengsen.
12. Kom herefter blåbær marengsen ned i det resterende flødeskum og vend det til det er helt ensformigt.
13. Kom moussen i en tyllepose og tyl moussen ned oven på brownie bunden.
14. Kom kagen på køl indtil moussen er sat.