Blåbær moussekage

Blueberry mousse cake recipe

Blåbærmousse på en chokoladebund glazeret med en blåbær mælke glaze.

Opskriften giver ca. 6-8 runde eller dråbeformede kageforme.

Brownie bund

Ingredienser:

  • 250 g chokolade knapper
  • 120 g hakket chokolade 70%
  • 170 g smør
  • 330 g sukker
  • 4 store æg
  • 70 g mel

Method:
1.
Tænd ovnen på 175°C.
2. Beklæd en 20*20 cm stor springform med bagepapir.
3. Kom chokoladeknapper, hakket chokolade og smør i en skål. Smelt det i mikrobølge ovn. Først 1 min, så 30 sek derefter indtil chokoladen er smeltet.
4. Lad chokoladen køle lidt af.
5. Rør sukker i chokoladen.
6. Rør æggene i dejen ét af gangen.
7. Rør melet i dejen.
8. Kom dejen ned i formen.
9. Bag kagen i 35-40 min. (En tester skal komme ud med meget våde krummer på) BAG DEN IKKE FOR MEGET
10. Lad kagen køle af til stuetemperatur.
11. Udstik brownie bunden i den kageform som du ønsker at bruge.
12. Lav blåbær mousse.

Blåbær mousse

Ingredienser:

  • 20 g blåbær puré
  • 70 g sukker
  • 12 g citron juice
  • 5 g blåbær sirup
  • 40 g pasteuriserede æggehvider
  • 10 g gelatine blade
  • 100 g blåbær puré
  • 60 g blåbær puré
  • 160 g kold piskefløde
Fremgangsmåde:
1.
Lav en blåbær puré.
2.
Lav nu den italienske marengs.
3.
Kom sukker, citron juice, blåbær sirup og 20 g jordbær puré i en lille kasserolle og kog dem op på lav varme.
4.
Når siruppen når 100°C, begynder du at piske æggehviderne på mellem hastighed.
5.
Når siruppen når 117°C, hældes det i en tynd stråle ned i de piskede æggehvider under piskning.
6.
Pisk indtil hviderne er kolde igen.
7.
Blødgør gelatine bladene i koldt vand.
8.
Varm 100 g blåbær puré og opløs gelatinen heri – tilsæt geltine-blåbærpuré til de resterende 60 g blåbær puré.
9.
Vend blåbær-geletine blandingen med den italienske marengs.
10.
Pisk den kolde piskefløde i en stor skål indtil der er bløde toppe.
11.
Vend 1/3 af flødeskummen i blåbær marengsen.
12.
Kom herefter blåbær marengsen ned i det resterende flødeskum og vend det til det er helt ensformigt. 
13.
Kom moussen i en tyllepose og tyl moussen ned oven på brownie bunden.
14.
Kom kagen på køl indtil moussen er sat.
15. Lav glazen og kom den på blåbær moussekagen.

 

blueberry mousse
Jeg tror også du vil kunne lide Jordbær entrement eller passionfrugt kagen.
Velbekomme
 
Summary
recipe image
Recipe Name
Blåbær moussekage
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 12 Review(s)

13 thoughts on “Blåbær moussekage

  1. This looks sooo… soooo I’m-lacking-the-right-words gorgeous!!!
    I’m curious though: Is there anything I can swap in for the glucose syrup? A simple syrup maybe?
    Also, the glaze at the very last picture looks rather see-though still. But the cake pictured at the beginning of the site is all covered in glaze that is not see-through. Will that happen when cooling down or did I miss anything?
    So, so, good….

    1. Haha 🙂 thanks a lot 🙂
      I would not change the syrup, I haven’t tried with any other syrup. Glucose syrup is pretty easy to find.

      I coat the cake more than once until the glaze covers the cake evenly. That’s why the pictures aren’t the same. And yes it will get a little darker when cooled down. Thanks again for the sweet comments:-)
      Katrine

    1. The measures for the cake is in grams because it needs to be accurate and metric system is not very precise. So I will really suggest that you weigh the ingredients in grams. If you won’t do that, you can find the conversions online.

      Katrine

Skriv et svar