New York Cheesecake

New York cheesecake opskrift
Så er jeg tilbage! Denne gang med en  opskrift på en New York Chessecake. Kaloria fik spist for meget et for et par uger siden, og hun har derfor ikke haft så meget lyst til kage. Jeg troede ellers den pige var bundløs. Men nu er jeg i gang igen, med min lækre amerikanske chessecake med hindbær. Ofte laves den jo med jordbær, også kaldt Strawberry Cheesecake, men til denne valgte jeg at bruge hindbær.

Der er flødeost i kagen, hvilket gør den eminent cremet. Til dig der sidder og slanker, og tænker neeej hvor fedt, så kan jeg lige bruge light flødeost i stedet. SÅ STOP ! Vil du absolut have kage, så spis noget der er ordentligt. Denne kage er 99% bedre med almindelig flødeost end med light. Så hvis du skal lave den, så lav den rigtigt, og spis lidt mindre hvis din samvittghed ikke holder til det. Eller gør som Kaloria, og spis det halv af kagen med ske, inden du deler med andre 😛

Der er nok til 10 personer.

Ingredienser og fremgangsmåder:

Hindbær kompot:
400 g frosne hindbær
3 spsk sukker
2 spsk vand
1 spsk maizena pulverjævner

Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne sammen i en gryde, stil dem på lav varme og lad dem simre 1 time(det passer med at kagen er kommet i ovnen, og du har tid til at lave kompot og hindbærcremefraiche). Når bærrene er færdige, kommes de over i et sigte og køres igennem med en spatel. Den tykke kompot kommes nu på køl (frys 15 min. hvis du har travlt). Kompotten er nu færdig.

Bund:
350 g Bisca Donna kiks(eller digestive. Men Donna er bare bedre).
86 g sukker
200 g smeltet smør

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen v. 175℃.
Smelt smørret i mikrobølgeovn eller gryde. Kom kiksene i en foodprocessor på høj hastighed og blend dem til de største stykker er 5*5 mm. Tilsæt sukker til kiksene. Kom smørret ned i blandingen og blend på laveste hastighed til smørret er inkorporeret. Beklæd en 24 cm springform med bagepapir. Med en ske fylder du nu kikseblandingen ned i formen, og presser det med bagsiden indtil bunden og kanterne har en tykkelse på 5 mm. Sørg for at ret kanterne af, så de ser flotte og lige ud. Er kikseblandingen lidt svær at arbejde med, eller hænger den fast på skeens bagside, så stil den på køl i 5-10 min. Når kagebunden er klar, stilles den på køl mens du laver fyldet. Der vil være en lille rest tilbage af kikseblandingen, som skal bruges ved servering.

Fyld:
1 kg Philadelphia flødeost v. stuetemp.
200 g sukker
35 g mel
1 hel vanilje stang
5 æg stuetemperatur
0.8 dl piskefløde
3 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde:
Kom flødeosten, sukker, vaniljekorn og mel i en stor skål. Pisk på mellem styrke i ca.1 min, indtil cremen er luftig. Tilføj de 5 æg 1 æg ad gangen, tilsæt først et nyt æg, når det forrige er inkorporeret. Tilsæt fløden og citronsaft, pisk det rigtig godt sammen ved høj hastighed i 1 min. Tag bunden ud af køleskabet og kom fyldet i. Glat det ud på toppen, og slå forsigtigt formen i bordet, så evt. luftbobler forsvinder. Kom kagen i ovnen i 15 min. , sæt så temperaturen ned til 120℃ og bag kagen i 2 timer og 15 min. indtil den er fast og kun midten er fugtig. Lav nu hindbær cremefraiche, så den kan komme på den varme kage. Når kagen er færdig tages den ud af ovnen, og der køres en kniv rundt i kanten for at løsne kagen. Har du beklædt siderne med bagepapir, er det ikke altid nødvendigt, men gør det for en sikkerheds skyld.

Hindbær cremefraiche:
2,4 dl cremefraiche 18%
30 g sukker
1,5 spsk citronsaft
5 spsk hindbær kompot

Fremgangsmåde:
Bland cremefraiche og sukker sammen i en skål, rør godt. Tilsæt citron og hindbærkompot. Stil blandingen på køl til du skal bruge den, og rør den op inden du hælder den på kagen. Tag den varme kage, og hæld forsigtigt cremefraiche blandingen på, glat den ud i et jævnt lag med bagsiden af en ske. Kom kompot ovenpå på i et pænt mønster og stil kagen tilbage i ovnen i 15 min. Tag kagen ud, og lad den kæle helt af. Stil på køl.

TIP1: Kagen skal stå mindst 12 timer på køl inden servering. Den kan med fordel stå 24 timer, det forstærker smagene.
TIP2: Tag kagen ud ca. 2 timer før servering.
TIP3: Resterne af kompotten og kikse blandingen serveres til cheesecaken.

Se holdbarheden på cheesecake

Stort smil (med cheesecake i mundvigen) fra Katrine

cheesecake opskrift