Home and Cake

Lime Kokos Macarons m/ hvid chokolade kokos ganache

Kokos/lime macarons er det nye skud på stammen af macarons, jeg har efterhånden lavet en del forskellige smage (ikke alle er på bloggen endnu) og har på det sidste haft tid til at prøve nogle nye spændende smage af. Èn af dem er denne franske macaron med lime curd & kokos ganache. Skallen er lige ud af lande vejen og er bare drysset med lidt knust tørret kokos (drysses macaron skaller med pynt, er de lidt mere drilske under bagningen, så hvis det er første forsøg med macarons ville jeg springe over med kokos drys).

Fyldet i lime/kokos macaronen er, Ja, lime og kokos! Lidt mere præcist kommer lime smagen fra en cremet syrlig lime curd, som er rigtig nem at lave og som har en dejlig frisk smag. Kokos smagen finder du i en hvid chokolade kokos ganache, som er en alm. ganache tilsat en kokospasta og er lavet på kokosmælk. Begge smage i lime/kokos macaronen går godt igennem. God fornøjelse!

Opskriften giver 25-30 mellem macarons.

Lime curd

Kokos ganache

Ingredienser til kokospasta:

Fremgangsmåde:
1.
Blend de 2 ingredienser sammen i en god blender indtil du har en cremet pasta.
2. Stil kokospastaen til side.
3. Lav chokolade ganachen.

Ingredienser til hvid chokolade kokos ganache:

Fremgangsmåde:
1.
Kom kokospasta og hvid chokolade i en mellem skål.
2.
Kog kokosmælken op i en lille gryde, så snart det koger hældes det over chokoladen.
3.
Lad blandingen stå i ca.45 sek.
4. Rør nu i massen (uden at skabe luftbobler) indtil den er helt glat og jævn.
5. Kom kokos ganachen i en tyllepose og læg den på køl natten over.

Husk at lave en skabelon på bagepapiret inden du går i gang med dejen, så er det hele klar når dejen er lavet.

Macarons:

Fremgangsmåde:
1.
Blend de smuttede mandler fint i en blender, tilsæt flormelis og blend videre indtil blandingen er helt fin.
2. Pres blandingen gennem en fint sigtet si og ned i en mellem stor skål.
3. Blend 100 g sukker på puls funktion 12 gange eller 30 sek ved høj hastighed, indtil du har strøsukker.
4. Pisk æggehviderne til stive toppe formes og tilføj langsom, lidt ad gangen, strøsukker.
5. Pisk grundigt indtil marengsen er glat og skinnende.
6. Tilsæt langsomt den grønne farve indtil du har den ønskede kulør.
7. Brug en plastik eller metal ske til at folde mandel mel ind i marengsen. I starten skal du ikke passe så meget på, om luften bliver slået ud. Det er nemlig meningen.
8. Bliv ved med at vende marengsen, indtil den har den rette konsistens. Konsistensen skal være som lava.
9. Kom massen i en tyllepose og tyl makronerne ud på dit bagepapir med en macaron skabelon under.
10. Klap pladen ned mod bordet 2-3 gange for at fjerne evt. luftbobler.
11.
Lad dem tørre i min. 30 min eller indtil de ikke længere klæber til fingrene, når man giver dem et let tryk.
12.
Når skallerne er tørre nok, er de klar til  at blive bagt.
13.
Bag skallerne ved 190°C i ca.5 min, vend pladen(for at slippe fugten ud af ovnen), skru ned til 150°C og bag i yderligere 8-11 min.
TIP: Du kan kontrollere om de er færdige, ved at flytte lidt på toppen af skallen, hvis de ikke rykker sig fra “fødderne”, så er de færdige.
14. Køl macaron skallerne af og fyld dem med en ring af hvid chokolade kokos ganache og en klat lime curd i midten. Saml macarons og lad dem sætte sig i 24 timer overdækket ved 12°C eller i køleskabets frugt-/grøntskuffe.

Se også opskrifterne på Hindbær Macarons, Pistacie Macarons, Salt Karamel Macarons eller se alle mine macarons. Mon ikke der er en variant til enhvers smag?

Kan jeg lave macarons på forhånd? Hvor længe kan macarons holde sig?

Glædelig forårsdag fra Katrine