Home and Cake

Mojito Macarons

Skat, vil du have en macashroom?

Disse mojito macarons er syrlige, cremede, søde og friske. De har en subtil smag af cocktailen “Mojito”, som er vidt udbredt og kendt for smagen af mynte, rørsukker, rom og lime. Jeg er som så mange andre, fan af denne cocktail og med en fortid som bartender, var jeg ikke sen til at smide alle smagende ind i en lille sukkerbombe. Altså Mojito Macaronen.

Som i nok kan se, så er skallerne til denne macaron ikke helt på niveau med mine øvrige macarons opskrifter. Det vil jeg altså gerne lige begrunde, så jeg ikke skal gå ned af skammens-vej og lade som om jeg er 100% tilfreds med macaron skallerne. Jeg har været i tvivl om jeg skulle dele dem med jer, i skulle jo nødigt blive skræmt væk fra opskriften og tro, at jeres kom til at se ligesådan ud. Men fyldet er super godt, skallen er super god, de er relativt nemme at gå til og igen, de smager super godt! Så derfor får i opskriften, samt en klart billede, af hvorfor man IKKE skal tilsætte sin mad farve til allersidst lige før dejen tylles ud.

“De ligner små champignoner” sagde min kæreste. Efter at jeg have gamblet med at tilsætte frugtfarven lige før de skulle tylles ud, i stedet for at tilsætte det så snart marengsen var færdig pisket. Jeg ville gerne prøve at lave en grøn marmorering på skallerne, så de ikke var helt grønne. Jeg var godt klar over, at det ville give bøvl, men jeg lærer gennem fejl, så gjorde det alligevel og nu forstår jeg macarons meget bedre. Når jeg kommer frugt farve på dejen så sent, ligger farven som et vådt lag oven på macaronen. Dvs. De steder hvor farven ikke ligger (fx langs kanterne) tørrer hurtigere end de steder som er farvet. Når de er tørre nok i den ufarvede del, og man kommer dem i ovnen, så er den farvede del, så våd at den ikke kan holde og revner. Hvis man så venter til den farvede del også er tør, så er kanterne på macaronen så tør, at den hæver op, får en skarp kant og ligner, JA! En champignon.

Så efter 2 timers bagning, 100 stk “nååh ja! Det er derfor de ser sjove ud!” og en smule ærgrelse over hvorfor jeg altid liiige skal prøve, når jeg nu ved, at det teknisk ikke vil fungere. Var min respons “Tak Skat! Det kan jeg ligesom godt se. Vil du have en mojito-champignon?”

Punktum er at de smager super, har et dejligt sprødt og blødt bid og at du nu får opskriften på mine Mojito Macarons. (Opskriften er rettet, således at dine macarons skaller ligner macaron skaller og ikke champignoner 😉 )

Opskriften giver 25-30 mellem macarons.

Lime curd:

Følg opskriften og stil curden på køl, indtil macarons skal samles.

Macarons:

Husk at lave en skabelon på bagepapiret inden du går i gang med dejen, så er det hele klar når dejen er lavet.

Fremgangsmåde:
1.
Blend de smuttede mandler fint i en blender, tilsæt flormelis og blend videre indtil blandingen er helt fin.
2. Pres blandingen gennem en fint sigtet si og ned i en mellem stor skål.
3. Blend 100 g sukker på puls funktion 12 gange eller 30 sek ved høj hastighed, indtil du har strøsukker.
4. Pisk æggehviderne til stive toppe formes og tilføj langsom, lidt ad gangen, strøsukker.
5. Pisk grundigt indtil marengsen er glat og skinnende.
6. Tilsæt langsomt den gule farve indtil du har den ønskede kulør.
7. Brug en plastik eller metal ske til at folde mandel mel ind i marengsen. I starten skal du ikke passe så meget på, om luften bliver slået ud. Det er nemlig meningen.
8. Bliv ved med at vende marengsen, indtil den har den rette konsistens. Konsistensen skal være som lava.
9. Kom massen i en tyllepose og tyl makronerne ud på din skabelon. (Jeg plejer at lægge et bagepapir hen over min skabelon, så kan jeg lave flere plader af gangen.)
10. Klap pladen ned mod bordet 2-3 gange for at fjerne evt. luftbobler.
11.
Lad dem tørre i min. 30 min eller indtil de ikke længere klæber til fingrene, når man giver dem et let tryk.
12.
Når skallerne er tørre nok, er de klar til  at blive bagt.
13.
Bag skallerne ved 175°C i 6 min, vend pladen(for at slippe fugten ud af ovnen), skru ned til 150°C og bag i yderligere 8-11 min.
TIP: Du kan kontrollere om de er færdige, ved at flytte lidt på toppen af skallen, hvis de ikke rykker sig fra “fødderne”, så er de færdige.
14. Køl macarons skallerne af.

Mojito Smørcreme:

Når din lime curd, mojito smørcreme og macaron skaller er færdige, samles macarons med en ring af buttercream og en dråbe lime curd i midten. Lad dem hvile i 24 timer ved 12 ° C/53 ° F eller i køleskab fruit-/vegetable skuffen.

 

TIP: Husk at teste din ovn, luftfugtigheden kan påvirke macaron bagning meget & det kan en upålidelig ovn i den grad også. Alle ovne er forskellige! Jeg plejer at tylle alle macarons ud på bagepapir og lade dem tørre. Derefter kan du bage 2 ad gangen ved forskellige temperaturer.

Det er ikke så spændende at teste din ovn, men altså, det er det værd når dine helt perfekte macarons er færdige.

Se også opskrifterne på Hindbær Macarons, Pistacie Macarons, Lakrids Macarons eller Citron Macarons. Mon ikke der er en variant til enhvers smag?

Kan jeg lave macarons på forhånd? Hvor længe kan macarons holde sig?

Glædelig cocktail-dag