SmåkagerButter cookies

Småkager – pebernødder, brunkager, specier, vaniljekranse, finskbrød, jødekager og lign.

Korrekt opbevaring: Skal opbevares i lufttæt beholder i stuetemperatur. Gerne tapet til.

Holdbarhed: Alle typer af julesmåkager kan i lufttætte beholdere, holde sig sprøde i 1-2 mdr.

Frysning: Dejen kan fryses som ruller eller udskåret som opskriften lyder. Kagedej kan fryses i 2-3 mdr. Færdig bagte kager kan fryses i 3-4 mdr.

Optøning: Dej tages op 1 time før og rulles eller udstikkes så som ønsket. Allerede udstukket dej, tages op 1/2 time før bagning. Færdig bagte kager skal tages op og lægges på en bageplade med bagepapir på. Der skal de tø op, og de skal derefter efter bages v. 180°C i 8-10 min. Så bliver de sprøde igen.

Hvordan kan du se om de er gode eller dårlige:
Mug, smager dårligt, mærkelig konsistens. If you doubt, leave it out.

Opskrifter:
Vaniljekranse
Finskbrød
Marcipan Specier
Marcipan lakrids specier
Valentine’s day hjerte småkager med glasur

OBS! Brunkagedej kan rulles ud, og rulles ind i bagepapir. Dækkes til med husholdningsfilm og udstikkes i den mængde man ønsker lige før bagning. Brunkagedejen kan holde i køleskab i op til 3 mdr.Proper storage: Store in airtight container at room temperature. Would like wallpaper .

Durability: All types of Christmas cookies should be stored in airtight containers, stay crunchy in 1-2 months.

Freezing: The dough can be frozen in rolls or in shapes. Christmas cookie dough can be frozen for 2-3 months. Baked christmas cookies can be frozen for 3-4 months(will need a rebake).

Thawing: Take out the dough 1 hour prior to rolling and shaping. Already cut out dough, thaw ​​up 1/2 hour before baking. Baked christmas cookies can be taken out and put on a baking sheet with baking parchment on. There they will thaw and must then rebake at 356°F for 8-10 min. So they become crispy again.

How can you tell whether they are good or bad:
Mug, tastes bad or odd texture. If you doubt, leave it out.

Recipes:
Vanilla butter cookies
“Finnish Bread” butter cookies
“Marzipan Specier” butter cookies
“Marzipan licorice species” butter cookiesValentine’s Day heart cookies with icing

Attention! “Brunkagedej” can be rolled out and rolled into a sheet of bakingpaper. Cover it with clear film and keep  it in the refrigerator.  When you need it, you just cut out the amount that you want, and bake it. Brunkage dough can keep in the refrigerator for up to 3 months.