FlødebollerFlodeboller

  • Holdbarhed på flødeboller:
    Holdbarhed er 3 dage ved 10-12° C.
  • Hvordan kan jeg se om de er gode eller dårlige?
    Det er svært at se på en flødebolle om den er for gammel. Pga. sukker indholdet lugter den nemlig ikke dårligt, men hold øje med om chokoladen bliver grå eller mat. Og brug din sunde fornuft, if you doubt, leave it out.
  • Korrekt opbevaring af flødeboller:
    Opbevares bedst ved 10-12℃ i en lufttæt beholder  i op til 3 dage. Såfremt man ikke har mulighed for at opbevare dem ved 10-12℃, kan de opbevares i køleskab(når chokoladen er HELT størknet) og tages ud ca. 1 timer før servering.
  • Nice-to-know:
    Får flødebollerne “grå” stiber i chokoladen, før der er gået 3 dage, skyldes det sandsynligvis dårlig temperering af chokoladen og ikke at de er for gamle. Flødeboller kan stå i køleskab og “sætte” sig i op til 1 døgn uden chokolade på, uden det går ud over holdbarheden. Husk ikke at have lugtende mad derinde samtidigt, det kan smitte af på flødebollerne.
  • Kan jeg lave det før og servere det senere?
    Det kan du! Bundene kan laves og pensles med chokolade før tid, og fryses i op til 2 mdr. Tag bundene op ca. 1 timer før og læg dem ud på en bageplade, mens de er kolde, så undgår du chokoladefingre, når der skal guf på. Guf og chokolade overtræk kan laves 3 dage inden flødebollerne skal serveres(da holdbarheden på flødeboller er 3 dage). 
    Hvis flødebollerne har stået ved 10-12℃ er de straks klar til servering. Hvis de har stået i køleskab, så kan de med fordel tages ud1,5-2 timer før. Hvis det er miniflødeboller er det nok med 1/3 af tiden.
  • Kan flødeboller fryses?
    Det kan de sagtens. De skal bare tages ud 1-1,5 time før servering og optø ved stuetemperatur. De kan også spises frosne, hvor de stadigvæk er bløde men med lidt mere bid i den kolde guf. (Som i amerikaner is).

  • Holdbarhed:
    Holdbarhed er 3 dage ved 10-12° C.
  • Hvordan kan jeg se om de er gode eller dårlige?
    Det er svært at se på en flødebolle om den er for gammel. Pga. sukker indholdet lugter den nemlig ikke dårligt, men hold øje med om chokoladen bliver grå eller mat. Og brug din sunde fornuft, if you doubt, leave it out.
  • Korrekt opbevaring:
    Opbevares bedst ved 10-12℃ i en lufttæt beholder  i op til 3 dage. Såfremt man ikke har mulighed for at opbevare dem ved 10-12℃, kan de opbevares i køleskab(når chokoladen er HELT størknet) og tages ud ca. 1 timer før servering.
  • Nice-to-know:
    Får flødebollerne “grå” stiber i chokoladen, før der er gået 3 dage, skyldes det sandsynligvis dårlig temperering af chokoladen og ikke at de er for gamle. Flødeboller kan stå i køleskab og “sætte” sig i op til 1 døgn uden chokolade på, uden det går ud over holdbarheden. Husk ikke at have lugtende mad derinde samtidigt, det kan smitte af på flødebollerne.
  • Kan jeg lave det før og servere det senere?
    Det kan du! Bundene kan laves og pensles med chokolade før tid, og fryses i op til 2 mdr. Tag bundene op ca. 1 timer før og læg dem ud på en bageplade, mens de er kolde, så undgår du chokoladefingre, når der skal guf på. Guf og chokolade overtræk kan laves 3 dage inden flødebollerne skal serveres(da holdbarheden på flødeboller er 3 dage). 
    Hvis flødebollerne har stået ved 10-12℃ er de straks klar til servering. Hvis de har stået i køleskab, så kan de med fordel tages ud1,5-2 timer før. Hvis det er miniflødeboller er det nok med 1/3 af tiden.
  • Kan de fryses?
    Det kan de sagtens. De skal bare tages ud 1-1,5 time før servering og optø ved stuetemperatur. De kan også spises frosne, hvor de stadigvæk er bløde men med lidt mere bid i den kolde guf. (Som i amerikaner is).