Korrekt opbevaring af pesto: I lufttæt beholder. Kom et godt lag olie på toppen af pestoen, så holder den længere.
Holdbarhed på pesto: 5-7 dage på køl.
Frysning af pesto: 3-4 mdr. i fryser.
Optøning af pesto: Ikke testet.Er det en lille mængde pesto, ville jeg tage det ud ca. 2 timer før. En stor mængde, ville jeg tage ud om morgenen og lade det køle op i løbet af dagen, hvis jeg skulle bruge det om aftenen.
Hvordan kan du se om de er gode eller dårlige:
Mug, smager dårligt, mærkelig konsistens eller fryserskader. If you doubt, leave it out.
Opskrifter:
Basilikum pesto
Proper storage of pesto: In airtight container. Put a good layer of oil on top of the pesto, for longer shelf life.
Shelf life of pesto: 5-7 days refrigerated.
Freezing pesto: 3-4 months in the freezer.
Defrosting pesto: Not testet. If it’s a small amount of pesto, I would take it out approx. 2 hours before. If it was a large amount, I would take it out in the morning and let it cool up in the fridge during the day if I were to use it in the evening.
How can you tell whether they are good or bad:
Mug, tastes bad, odd texture or freeze damage. If you doubt, leave it out.
Recipes:
Basil pesto