Klejner

Korrekt opbevaring af klejner: Skal efter kogning opbevares i lufttæt beholder i stuetemperatur.

Holdbarhed på klejner: Klejner kan holde sig ca.1 uger, i lufttæt beholder, ved stuetemperatur. De bliver nemt bløde, og tørre indeni. Så det er smartest at koge dem man skal bruge, og så koge nye, når de første er spist op. Palmin kan genbruges, hvis du sier den og kommes i en ren bøtte. Brug din sunde fornuft når du genbruger palmin, virker det dårligt efter 2 gang, så er det nok fordi det er blevet dårligt.

Frysning af klejner: Klejne dej kan fryses, hvis det formes til klejner og fryses separat. Når de er frosne kan de lægges i samme pose.

Optøning af klejner: Tag dem op af fryseren ca.15 min før bagning. Bag dem straks de er optøet. Lad dem ikke blive for varme, det at de er kolde “støtter” dem lidt under kogningen, så de ikke lige så nemt folder sig sammen eller snurrer.

Hvordan kan du se om de er gode eller dårlige:
Mug, smager dårligt, mærkelig konsistens. De bliver harske i smagen pga. olien. If you doubt, leave it out.

Opskrifter:
Klejner