Home and Cake

Passionsfrugt Mousse Kage

Jeg er kommet rigtig godt ind i år 2014 & det skal fejres med en kage. Kage gør mig glad! Og denne kage gør mig særligt glad. Syrlig passionsfrugt, blød chokolademandelbund, luftig mousse, mælke chokolade og hvid chokolade. MUMS!! Bliv glad sammen med mig & bag dig en kage. På med fed-buksen og grib skeen 😀

Opskriften er lidt lang, men hang-on, den er det værd.

Chokolademandelbund(22 cm):

Fremgangsmåde:
Riv marcipan på et groft rivejern.
Rør marcipan & flormelis sammen til en masse.
Tilsæt 1æg lidt ad gangen.
Sigt mel og kakao i massen.
I en anden skål piskes æggehviden og de sidste 25 g melis til en marengs, og vendes i massen.
Tegn en 22 cm ring på et stykke bagepapir. Smør dejen ud i ca 7 mm tykkelse inden i ringen.
Bag ved 200℃ i ca. 10-12 minutter.
Lad køle af.

Passionsfrugtpuré:

Fremgangsmåde:
Skær passionsfrugterne i halve og tag frugtkødet ud med en melon ske eller teske.
Kom frugtkødet i en lille gryde.
Opvarm langsomt frugtkødet ved svag varme & lad det simre i 4-5 min.
Kom frugtkødet over i en si og pres frugtkødet gennem.
Vask evt. kernerne og gem dem til pynt.

Hvid chokolade passionsfrugt ganache:

Fremgangsmåde:
Kog passionsfrugts puréen, fløde og glucose op.
Kom smør og hvid chokolade i en skål.
Hæld flødeblandingen over den hvide chokolade.
Rør til massen er ensartet og blend så med stavblender.
Gør en kagering på 20 cm klar. Læg bagepapir på et skærebræt, stil kageringen ovenpå og hæld ganache i formen.
Kom en bog eller noget andet tungt ned over så formen holdes tæt ned mod skærebrættet.
Stil formen i køleskabet i ca. 1-2 timer.
Tag formen ud og stil den nu i fryseren i ca. 1/2-1 time.
Se efter hver 5 minut, så den ikke fryser for meget. Den skal bare kunne slippe bagepapiret.
Tag den ud, når papiret slipper uden de store problemer. Løft ganach over på chokolademandelbunden.
Stil begge dele på køl igen. Dæk løst med sølvpapir. Lav mælkechokolade ganachen.

Mælkechokolade ganache:

Fremgangsmåde:
Hak mælkechokoladen fint.
Kog fløden op i en lille kasserolle, hold øje med det, da det nemt brænder på.
Når fløden koger hældes den ned over den hakkede chokolade.
Lad det stå 4-5 min.
Blend kort med en stavblender til massen er helt glat. Lad køle lidt af.
Kom en kagering rundt om den hvide chokolade ganache og hæld mælkechokolade ganachen ned over.
Stil på køl i 2 timer.

Passionsfrugt mousse

Fremgangsmåde:
Udblød husblas eller blødgør gelatinepulver. Imens opvarmes passionsfrugt puréen og frysetørret passionsfrugt pulver i en lille gryde.
Tag kagen ud af køleskabet og løsn kageringen (jeg bruger normalt en gasbrænder ganske lidt, så kanterne er pæne).
Flyt kageringen ud til de 22 cm, så den passer til kagebunden.
Tilsæt gelatine eller husblas til det varme passionsfrugt puré og lad det opløse.
Tilsæt flormelis og vodka mens der røres godt.
Lad massen afkøle en smule, men ikke for meget, da gelatinen så vil sætte sig for meget.
Pisk fløden stiv og vend den i passionsmassen.
Pisk æggehviden til den tykner lidt og tilsæt derefter sukkeret. Pisk til massen er stiv og blank.
Vend marengsmassen i frugtmassen.
Moussen er nu klar til at blive hældt i kageformen. vær grundig langs kanterne (brug evt. en tyllepose).
Bank forsigtigt formen i bordet 2-3 gange og stil den på køl.
Lad moussen stivne i min. 2 timer eller til den er helt sat. Gerne natten over.
OBS! Det kan tage længere tid.

TIP: Passionsfrugt kernerne kan bruges i müsli eller müslibarer.
TIP1: Der kan kommes en mirror glaze på efter ønske. Evt. smagt til med passionsfrugt essens.
TIP2: Opskriften på chokolade mandelbunden er fra La Glace. Som seriøst er et besøg værd.

Passionsfrugtmoussen er inspireret af www.copenhagencakes.com, jeg har tilføjet lidt passionsfrugt essens og frysetørret passionspulver, for at få en mere fremtræden smag af passionsfrugt.

Se holdbarhed på moussekager her.

Rigtig glædelig dag fra Katrine
Summary
Recipe Name
Passionsfrugt Mousse Kage
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3 Based on 1 Review(s)