Smørcreme & Cupcakes

 • Holdbarhed på smørcreme & cupcakes:
  Smørcremen kan opbevares i sprøjtepose, lufttætbeholder eller frysepose i køleskabet, lige så længe, som den smør du brugte kunne holde sig.
 • Hvordan kan jeg se om smørcreme & cupcakes er gode eller dårlige?
  Hvis det skiller meget, lugter eller smager dårigt.
 • Korrekt opbevaring af smørcreme & cupcakes:
  Smørcreme skal enten bruges straks, kommes på køl eller fryses ned. Kager med smørcreme i/på, skal opbevares på køl, og tages ud og optøes i forhold til kagens størrelse. Har din smørcreme været i køleskabet, så tag den ud 1-1,5 time inden du skal bruge den.
 • Nice-to-know:
  Smørcreme kan af og til skille lidt efter optøning, men kan piskes op igen på middel hastighed(i de fleste tilfælde). Er det en chokoladesmørcreme kan man tilsætte fx. 50 el. 100 g smeltet chokolade, det får smørcremen til at samle sig igen.
 • Kan jeg lave smørcreme & cupcakes før og servere det senere?
  JA! Det kan du sagtens, det er så skønt. Du kan fryse smørcremen i sprøjteposen, på cupcaken eller i en lufttæt beholder. Jeg vil anbefale IKKE at fryse cupcake bunden ned(lagkagebunde kan godt fryses, hvis de senere skal samles med fyld), da det kan gå lidt ud over smag og konsistens. Men det kan gøres uden sundhedsmæssige konsekvenser, så det er en smagssag.
  Hvis du vil samle dem på forhånd, og stille dem på køl til de skal serveres, kan  bundene holde sig 2-3 dage ved stuetemperatur(3-4 dage på køl) og smørcremen kan kommes på i tid, så smøren ikke har udløbsdato før serveringen af cupcaken eller kagen. Husk, at tage kage/cupcakes ud af køleskabet i god tid, så smørcremen ikke er sten hård.
  Alm. cupcakes – 2 timer før.
  Mini cupcakes – 1 time før.
  Skærekage – Spørg mig i kommentar og husk at skriv målene på kagen, så giver jeg glædeligt et estimat.
 • Kan smørcreme & cupcakes fryses?
  Ja! Det kan fryses i op til 3 mdr. (Husk! Bundene kan godt fryses med. Men det kan gå ud over smagen hvis de ligger der længe).
  Optøningstiden er for Alm. cupcakes – 3 timer  og mini cupcakes – 1.5 time.