Home and Cake

Hjemmelavet pistacie pasta

Dagens mission: Lav opskrift på perfekt pistaciepasta.

Jeg har længe søgt på nettet efter en god opskrift på den perfekt pistacie pasta, og den perfekte pistacie smørcreme, men uden held. Jeg har fundet opskrifter, der så pæne ud, men hvor der blev brugt kunstig aroma og/eller farvestoffer, og det syntes jeg bare smager forkert. Og generelt går jeg meget op i, at mine råvarer er i orden. Så ægte pistacie eller ingen pistacie.

Hvis jeg skal have kage, skal det være god kage. Og det sikrer de gode råvarer.

Nå men altså, jeg gik i køkkenet med 400 g pistacienødder(uden den hårde skal), 300 g smør og 250 g flormelis, og så gik jeg ellers i gang.

1,5 time senere kom jeg frem til denne opskrift:

Ingredienser:

210 g pillede pistacienødder (u. skaller, helt grønne og rensede)
40 g flormelis eller alm. sukker

Kog 5 dl vand i en kasserolle, og kom pistacienødderne(uden den hårde skal) ned i. Tænd ovnen på 170 °C, og læg bagepapir på en bageplade. Når pistacienødderne har kogt i ca. 2 min, vendes de ud i en si og drypper af. Smut pistacienødderne som var det mandler, og læg dem på bagepladen. Rist nødderne i ca. 5 min. Lad nødderne køle HELT af. Kom nødderne og flormelis i en nøddehakker eller foodprocessor. Blend dem først langsomt i ca. 5 min., tilsæt 40 g flormelis og skru derefter op for hastigheden og hold øje med pastaen hele tiden. Det tager lang tid og det er vigtigt at holde øje med at skabe blanding ned fra kanterne, da det hurtigt klistrer til siderne.

Når pastaen er helt glat og cremet, kommes den ned i en skål. Pastaen er nemmest at arbejde med v. stuetemperatur.

Massen skal se sådan her ud:

TIP: Pistacie kerner kan købes i special købmænd og på nettet. Så slipper man for selv at koge og rense dem.

Holdbarhed på pistaciepasta? Hvordan skal pistaciepasta opbevares?

Hilsen Kaloria
Summary
Recipe Name
Pistaciepasta
Published On
Total Time
Average Rating
0 Based on 2 Review(s)