Home and Cake

Romkugler med Café Latte

Jeg drikker ikke selv kaffe, jeg er mildest talt overhoved ikke til smagen. Jeg har forsøgt mig en del, men nej, det går simpelthen ikke. Dog er jeg ret vil med kaffe i dessert og kage. Og disse kaffe romkugler, ryger unægtelig i den kategori. Derfor tog det ikke mange minutter for mig, da jeg igen igen fik lyst til romkugler, at smide noget kaffe i dejen. Og jeg har fået en ny ynglings romkugle!
Kaffe smagen er ikke særlig kraftig eller bitter, og den får et lækkert løft sammensat med romessensen. For at lette smagen lidt er der tilsat skummetmælkspulver, som giver en let mælket smag til kaffe romkuglen. Deraf “Café Latte Romkugler”. Jeg rullede dem i skummetmælkspulver, som binder godt  til Café Latte Romkuglerne, selv hvis de ligger flere dage på køl. Hvis du elsker café latte og romkugler, så gør som jeg og bland det sammen til en himmelsk hurtig snack.

Opskriften giver ca.15-20 stk. afhængig af hvilken størrelse du ønsker.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:
1. Blend kagen i en foodprocessor indtil fine krummer.
2. Tilsæt marmeladen og blend igen indtil dejen er ensformig, cremet og fast.
3. Tilsæt nu det meste af rom essensen og alt kaffepulveret, så kaffen bliver opløst.
4. Blend godt igennem og smag til med mere rom essens (vær opmærksom på at konsistensen ikke bliver for våd).
5. Rul kugler af dejen i den ønskede størrelse og rul romkuglerne i skummetmælkspulver.

Hvis du elsker romkugler så prøv Romkugler med chai latte, Romkugler med jordbær, Romkugler med lakrids, Lys romkugle med pistacie/lime crumble eller traditionelle romkugler.

Holdbarhed på romkugler? Kan romkugler fryses? Hvor længe kan romkugler holde sig?

God dag fra Katrine