Her får du opskriften på en syrlig, cremet og helt igennem lækker citron curd. Den kan bruges til glasurer, som fyld i lagkage fx m. hvid chokolade, som topping på cheesecakes, brownies, trifli, cupcakes & macarons.
Giver ca. 2,5 dl curd
Ingredienser:
- 3 citroner
- 100 g sukker
- 4 æggeblommer
- 1/2 tsk gelatine pulver (Skal curden bruges til macarons, så brug 2/3 tsk. gelatinepulver.)
- 2 tsk. vand
- 115 g kold smør
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåde:
- Riv skallen af citronerne og pres juicen.
- Kom sukker, citronskal og 80 g citronjuice i en blender. Blend ved lav hastighed til sukkeret er opløst.
- Kom æggeblommer i & blend igen på lav hastighed, indtil blandingen er jævn.
- Kom blandingen i en kasserolle.
- Udblød gelatine pulveret og vandet i en lille skål. Stil det til side.
- Imens du gør pkt.7, afmåles smørret og det skæres i tern.
- Kog langsomt op, under nøje opsyn og omrøring, indtil blandingen netop koger.
- Kom blandingen tilbage i blenderen. Tilsæt hurtigt den udblødte gelatine & den kolde smør.
- Blend ved mellem hastighed til massen er glat og jævn.
- Si citron curd før du stiller den til afkøling i køleskabet. Lad citron curd køle af i ca. 3-4 timer i køleskabet, men meget gerne natten over.
OBS! Citron curd kan røres/piskes let lige før brug, hvis man ønsker en mere glat konsistens.
Summary
Recipe Name
Citron curd
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time