Lime Curd

lime curd

Hejsa så er vi tilbage efter juledagene, med masser af lime curd, citron curd og macarons.

Lige inden jul fik jeg en usigelig lyst til Macarons og Katrine gik derfor i køkkenet. Som i ved har jeg en sød tand og mange ynglingssmage, og denne gang havde jeg lyst til meget forskelligt. Jeg startede med at ønske mig 17 smagsvarianter, men Katrine begrænsede mig til, at jeg kun måtte vælge 6 smage. Så det gjorde jeg! Min bestilling lød på snickers macarons, hindbær macarons, citron macarons, lakrids macarons, pistacie macarons og mojito macarons. Som i nok kan se, resulterede det i, at Katrine brugte det meste af den 22.dec i køkkenet. Men det er jeg jo godt tilfreds med, for så kan jeg smovse macarons hele julen.

Katrine har lovet mig, at alle opskrifterne vil blive lagt ud i januar. I dag vil hun starte med at lægge opskriften ud på den lime curd, som hun har lavet opskrift på, og som er blevet én af hendes personlige ynglings. Så her, til at starte med, får du opskriften på en syrlig, kraftig, cremet og helt igennem lækker lime curd. Den kan bruges til glasurer, som fyld i lagkage fx m. hvid chokolade, som topping på cheesecakes, trifli, cupcakes & macarons.

Giver ca. 2,5 dl curd

Ingredienser:

 

  • 3 limefrugter
  • 100 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1/2 tsk gelatine pulver (Skal citron curden bruges til macarons, så brug 2/3 tsk. gelatinepulver.)
  • 2 tsk. vand
  • 115 g kold smør
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 tsk grøn frugtfarve (juster mængde efter den ønskede farve)

Fremgangsmåde:

  1. Riv skallen af lime frugter og pres juicen.
  2. Kom sukker, limeskal og 80 g limejuice i en blender. Blend ved lav hastighed til sukkeret er opløst.
  3. Kom æggeblommer i & blend igen på lav hastighed, indtil blandingen er jævn.
  4. Kom blandingen i en kasserolle.
  5. Udblød gelatine pulveret og vandet i en lille skål. Stil det til side.
  6. Imens du gør pkt.7, afmåles smørret og det skæres i tern.
  7. Kog langsomt op, under nøje opsyn og omrøring, indtil blandingen netop koger.
  8. Kom blandingen tilbage i blenderen. Tilsæt hurtigt den udblødte gelatine, den ønskede mængde grøn farve & den kolde smør.
  9. Blend ved mellem hastighed til massen er glat og jævn.
  10. Si lime curd før du stiller den til afkøling i køleskabet. Lad lime curd køle af i ca. 3-4 timer i køleskabet, men meget gerne natten over.

OBS! Lime curd kan røres/piskes let lige før brug, hvis man ønsker en mere glat konsistens.

Mange jule og nytårs hilsner fra Kaloria
Summary
recipe image
Recipe Name
Lime Curd
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time