Søsters Makron Muffins

Muffin opskrift

Disse makron muffins er en af mine absolutte go-to kager. Den er altid et hit, vanvittigt nem at lave, holder sig saftige og er fryseegnet. Det er også én af de opskrifter, som kan kommes i de fleste størrelser af forme, med et skudsikkert resultat hver gang. Muffins med makron har en sprød krumme, er meget saftig og der er små klæg klatter af makron når man spiser af den. Den er også rigtig god med chokoladestykker.

Den oprindelige opskrift fik jeg af min søster da jeg blev student. Det var hende der gav mig huen på og jeg kan huske, at jeg fik en håndskrevet opskrift bog, med de opskrifter hun brugte mest og et smykke. Siden er der blevet bagt mange makron muffins og i alle former og afskygninger. Derfor er der nedenfor en lille liste over bagetider på de forskellige størrelser. Dem du ser i denne opskrift er lavet i store muffin forme uden chokoladestykker. De svarer meget i størrelse med dem man får på baresso, starbucks og andre cafeer.

Nemme-muffins-opskrift

Mini cupcake forme:
Bages ved 180°C varmluft/200°C grader alm. ovn i ca. 12 min.  1 portion dej giver 70 stk.
Almindelige cupcake forme:
Bages ved 180°C varmluft/200°C grader alm. ovn i ca. 18 min. 1 portion dej giver 40-50 stk.
Store muffin forme:
Bages ved 180°C varmluft/200°C grader alm. ovn i ca. 35-40 min. 1 portion dej giver 10-12 stk. (Dem der vises i opskriften).

Ingredienser:

  • 6 æg
  • 450 g sukker
  • 250 g mel
  • 250 margarine
  • 250 g knuste makroner
  • evt. 100 g chokolade grofthakket (jeg foretrækker dem uden chokolade)

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180°C varmluft/200°C grader alm. ovn.
2. Margarine smeltes i en lille kasserolle.
3. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
4. Mel, makroner og margarine røres i de piskede æg.
5. Kom dejen i den ønskede form og bag dem efter ovenstående bagetider. Test det evt med en kniv el. lign, kommer den ren ud, er kagen færdig.
6. Lad muffins køle lidt af.

Sprøde saftige muffins

Kunne du lide denne opskrift? Så se også opskriften på  Æble/Kanel Makron Muffin, Chokolade muffin med Karamel eller Banan muffin med pecan & karamel.

Kan jeg fryse muffins? Kan jeg lave muffins på forhånd?

Velbekomme

En tanke omkring “Søsters Makron Muffins

Skriv et svar