Gateau Marcel m. passions karamel – verdens bedste chokoladekage

Gateau Marcel Perfect chocolate cake - homeandcake.dk

Gateau Marcel med en passionsfrugt karamel sovs midte er lækkerhed på et højt niveau. Jeg har bagt Gateau Marcel med abrikos marmelade en del gange det sidste år og jeg tog Gateau Marcel med mig på arbejde en forårsdag i 2013, og siden da er der blevet spurgt efter den en del gange. Gateau Marcel er egentlig bare en bagt chokolade mousse, hvor man bruger den samme mousse til hele kagen, så den er vanvittigt let at lave.
Trods det faktum, at det er en af verdens nemmeste kager, er den ikke beskeden i smagen. Gateau Marcel er super cremet, fast, klæbrig og luftige på samme tid. Kagen består af en bagt chokolade mousse i bunden, et lag abrikos marmelade( eller i dette tilfælde karamelsauce), og er derefter toppet med chokolade mousse.

I den oprindelige opskrift, bruges der appelsin marmelade men det kan jeg ikke lide pga. klumperne, så jeg har i stedet valgt at bruge abrikos “cremet” fra Den gamle Fabrik. Du kan bruge den marmelade du foretrækker. Jeg har prøvet et par forskellige marmelader, men det er uden tvivl abrikos marmeladen jeg foretrækker. Men efter min mening er det altså en bedre kage med passionsfrugt karamellen end med marmelade, så det er det værd at bruge tid på at lave en karamel sauce.

Chokoladekage Gateau Marcel opskrift

Passionfrugt Karamel

  • 1 cup sugar
  • 3 spsk glukose sirup
  • 1/4 cup vand
  • 1/2 cup passionsfrugt puré (varm)
  • 1/3 cup fløde (varm)
  • 2 spsk smør v. stue temp
  • Korn af 1/2 vaniljestang

Fremgangsmåde:

  1. Opvarm sukker, sirup og vand i en medium gryde under konstant omrøring.
  2. Opvarm passionsfrugt puré og fløde i mikrobølgeovnen.
  3. Når det koger holder du op med at røre og lader det koge indtil det har en flot ravfarve. Tag det straks af varmen.
  4. Hæld lidt af passionsfrugt fløden i lidt ad gangen under konstant piskning.
  5. Rør indtil karamellen er helt glat. Er der klumper, så giv den forsigtigt varme indtil de er opløst.
  6. Rør vaniljekornene i den bløde smør til en vaniljesmør.
  7. Rør vaniljesmør i karamellen lidt ad gangen indtil helt glat.
  8. Brug det straks eller opbevar det på køl indtil brug. Tag karamellen ud før brug så konsistensen ikke er for fast.

Gateau Marcel the best chocolate cake - homeandcake.dk

Opskriften er til 10 pers. og laves i en 22 cm ringform. Den oprindelige opskriften er fra Sweet Valentine i Torvehallerne.

Ingredienser:

  • 350 g mørk chokolade 70% (hakket groft.)
  • 350 g smør
  • 350 g sukker
  • 230 g pasteuriserede æggeblommer
  • 275 g pasteuriserede æggehvider
  • ca. 1,5 dl karamelsovs
  • 3/4 tsk. havsalt
  • Kakaopulver til pynt og evt. chokolade til dekorering.
  • Kold smør og sukker til smørelse af springform.

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 175°C.
2.  Chokoladen og smørret kommes i en skål og sættes over vandbad. (Det må ikke blive for varmt)
3. 2/3 af sukkeret og æggeblommerne piskes op indtil de er luftige.
4. Resten af sukkeret og æggehviderne piskes op til en marengs.
5. Nu kommes den smeltede chokoladeblanding ned i æggeblommerne og vendes forsigtigt med.
6. Chokolade/æggeblandingen vendes nu i den piskede marengs.
7. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og siderne smøres med smør og drysses med sukker.
8. Kom halvdelen af moussen i ovnen og bag den i ca. 30 min. (den vil se ufærdig ud)
9. Tag bunden ud og lad den køle af i køleskabet.
10. Bland dulce de leche og havsalt.
11. Tag den kolde bund ud og smør den med ca. 250 g dulce de leche (hold ca. 1 cm kant fri hele vejen rundt)
12. Kom den sidste halvdel af chokolademoussen ovenpå og glat toppen så meget ud som muligt.
13. Sæt kagen på køl i 24 timer.
14. Tag kageringen af kagen og sæt den på et fad.
15. Drys kagen med kakaopulver og pynt den.

TIP: Skær den med en varm kniv, som tørres af efter hvert snit. På den måde for du flotte glatte stykker når du serverer.

Chocolate cake Gateau Marcel with caramel - homeandcake.dk

Holdbarhed på Gateau Marcel eller andre moussekager.

Hvordan skal mousse kager opbevares? Kan jeg fryse mousse kager?

Velbekomme fra Katrine
Summary
recipe image
Recipe Name
Gateau Marcel w/ passion caramel - best ever chocolate cake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 12 Review(s)

2 tanker omkring “Gateau Marcel m. passions karamel – verdens bedste chokoladekage

  1. Hej Katrine,
    Først og fremmest vil jeg sige, at dine opskrifter er formidable! Du skiller dig virkelig ud på den “fede måde” ;))) Følger dig helt sikkert trofast fremover.
    Et hurtigt spørgsmål til denne lækre chokoladesag: Hvordan omregner jeg “cup” i denne forbindelse? Så vidt jeg kan google mig frem til er der nemlig delte meninger om sagen!
    På forhånd tak – mange hilsner fra Charlotte

    1. Hej Charlotte

      Her et alt for sent svar på en skøn kommentar. Jeg blev utroligt glad for din ros :). Det er mig der har skrevet noget værre rod i opskriften, 1 cup sugar = 200g sukker. Jeg skal selvfølgelig nok rette opskriften så hurtigt som muligt.

      Katrine

Skriv et svar