Hej! Så er vi igang igen. Denne gang med cookies med chokolade. Jeg har ALDRIG tænkt at cookies var noget. I bagere, 7-eleven, på billeder på nettet og caféer, ser de altid så tørre ud. MEEEEEEEN! STOP LIGE EN HALV!! Bages de rigtige er de helt vildt bløde og fugtige i midten, og supe faste og sprøde udenpå. Mums! Og så holder de fugtigheden i mange dage efter de er bagt. Jeg fandt opskriften hos www.christinamarsigliese.com.
Jeg serverede dem sammen med milkshakes til 3 23-årige drenge. I kan nok forestille jer lysene i øjnene på de søde “små” drenge da der blev serveret. Skønt billede, at se de fuldvoksne mænd sidde der med cookies og lyserøde sugerør i deres milkshakes. I burde alle gå i køkkenet og traktere med sådan en omgang. En dag hvor man er barn igen og drikker milkshake til maven gør ondt.
Som start, bør I i hvert fald bage cookies og smovse jer igennem et helt bjerg af dem. 😉
Antal: ca 18 stk.
Ingredienser:
160 g mel
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. fintmalet pulver kaffe
40 g kakaopulver
125 g usaltet blødt smør
135 g brun farin
85 g sukker
1 stort æg
1 tsk. vanilje ekstrakt
200 g hvid chokolade i små tern
Fremgangsmåde:
- Kom mel, bagepulver, salt og kaffepulver i en mellem skål. Si kakaopulveret i og rør sammen til det er klumpfrit. Stil til siden.
- Rør blødt smør og de 2 sukkere sammen til en lys luftig masse med en dejskraber.
- Rør æg og vanilje ekstrakt i og rør til det er inkorporeret og dejen er glat.
- Tilsæt melblandingen til smørblandingen i én omgang og rør sammen til der er enkelte striber af mel tilbage.
- Tilsæt den hvide chokolade og fold dem i dejen. Lad være med at over blande dejen.
- Læg et stykke husholdningsfilm tæt ned over dejen og stil den på køl i 30 min.
- Tænd ovnen på 190℃.
- Læg 2 bageplader klar med bagepapir på og tag dejen ud. Scoop 18 kugler ud med en isske eller med en spiseske. Vil du have dem glatte, så rul dem kort i hånden, ønsker du dem mere ujævne og rustikke, så bryd dejkuglen i toppen og vend de 2 sider ned under dejkuglen og saml dem på undersiden.
- Dæk løst med husholdningsfilm og kom på køl igen i 20 min.
- Bag den i 8-10 min. de vil se underbagte ud men de bager videre efter de er taget ud og de sætter sig når de køler ned. Bag dem IKKE længere end 10 min.
- Lad dem køle af på bagepladen i 5 min. og træk bagepapiret med cookies på over på en rist. Lad køle helt.
Kæmpe smil fra Katrine