Oreo Is

is med oreo kiks opskrift

Oreo is! Jeg tænkte, ejjjjj det kan du ikke mene? Jeg har aldrig rigtig været til de der fyldte kiks med en kunstig creme i midten, måske fordi jeg aldrig fik dem i min barndom. Jeg er i hvert flad ikke en fan og derfor fik min kærestes ven, Martin også et lidt tøvende ja, da han spurgte om jeg ville lave det til når han kom forbi. Seriøst? En lækker is og så skal jeg smuldre tørre kedelige oreo kiks ned i? Jeg har lavet is med sprøde elementer før, men så er det kage af en art eller “rigtige” kiks uden fyld. Men man skal aldrig sige aldrig og jeg gik derfor i køkkenet og lavede hans is efter bedste evne.

oreo is opskrift

Jeg tænkte første at jeg ville lave en traditionel vaniljeis og så bare vende kiks i, men da jeg smagte oreo fyldet, kunne jeg godt se, at jeg var nødt til at få en smag af creme til at danne basen. Jeg endte ud med en sindssygt lækker is!! I did not see that coming. Men altså, oreo kiksene blev lækre bløde med kun lidt bid og selve isen smagte skønt af creme. Jeg vil klart anbefale alle at lave denne oreo is, hvis du er kørt lidt fast i din isrutine. Den er virkelig god og jeg er sikker på, at alle størrelser vil elske den. Opskriften kommer her:

oreo is opskrift

Opskriften giver ca. 3/4 l.

Oreo is

  • 2,5 dl sødmælk
  • 5 dl piske fløde 38%
  • 6 æggeblommer
  • 125 g sukker
  • Kornene af 1/2 vaniljestang + de tømte vaniljestænger
  • 20 oreo kiks knust i grove stykker (del hver kiks i 6-8 stk. så passer det perfekt)

Fremgangsmåde:
1. Bland mælk, fløde, vaniljekorn og stænger i en stor gryde, varm op til lige før kogepunktet.
2. Pisk æg og sukker sammen indtil de er godt blandet og glatte.
3. Hæld i en tynd stråle den varme mælk ned i æggeblommerne under konstant piskning.
4. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm massen op på medium varme i 5-8 min. under konstant omrøring.
5. Når massen er tyknet og måler ca. 80°C  tager du den af varmen og hælder cremen ned i en skål, dæk cremen helt tæt med husholdningsfilm. (Du kan teste bag på en ske, ved at lave en streg med fingeren og se om massen flyder ud eller om linjen bliver. Bliver linjen, er massen tyk nok).
6. Lad isen stå på køl natten over eller indtil den er helt kold.
7. Frys nu isen i en ismaskine.
8. Når isen er klar til at komme i fryseren, kommes 1/2 af isen i en skål og halvdelen af oreo kiksen kommes ovenpå, det vendes rundt. Det gentages med dens sidste halvdel af oreo kiks og is. Dæk isen til og kom den i fryseren.
homemade oreo ice cream recipe

Hvor længe kan is holde sig? Kan man genfryse is? Kan man lave is i forvejen?

Hvis du er en rigtig is elsker, så prøv også kakaois, pistacie is, lakrids is, kanel is m. æble & karamel eller cheesecake is.

Glædelige is-dag fra Katrine & Kaloria
Summary
recipe image
Recipe Name
Oreo Ice Cream
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 3 Review(s)