Æble Kanel Macarons

æble kanel macarons

De her æble/kanel macarons overraskede mig. Jeg er rigtig glad for macarons og jeg elsker at prøve nye smage af. Denne gang faldt valget så på æble kanel macarons med en lækker kanel flødeoste creme. Kanel æble macarons er lavet med en helt almindelig macaron med en let brun farve og drysset med kanel. Jeg frygtede selv, at den ville være lidt for meget og at kanelen overdøvede æblet. Men nej! Den er sgu i vinkel. Den har en dejlig balance i smagen og så er den lidt anderledes end de typiske macarons fx. chokolade, hindbær og lakrids osv. Jeg håber i kan lide den lige så meget som jeg kan:)

apple macarons

Opskriften giver 25-30 macarons.

Karamelliseret æblekompot:

  • 1 stort æble
  • 1/2 stang vanilje
  • 1 spsk vand
  • 15 g sukker

Fremgangsmåde:
1. Skær æblerne i meget små helt kvadratiske tern.
2. Kom alle tingene ned i en lille kasserolle og kog på smag varme indtil de er møre.
3. Lad dem dryppe af i en si, kom dem i en skål og lad dem køle helt af.

Kanel flødeost creme:

  • 200 g flødeost
  • 1,5 tsk kanel
  • 75 g flormelis

Fremgangsmåde:
1.
Kom alle ingredienserne ned i en lille skål.
2.
Pisk på lav hastighed indtil cremen er helt glat.
3. OBS!
Pisk ikke for meget, så bliver cremen tynd.

apple cinnamon macarons

Macaron skaller med kanel:

  • 125 g mandel mel (af 125 g smuttede mandler)
  • 150 g flormelis
  • 100 g rør-strøsukker (rørsukker blendet 12 gange på “puls”)
  • 3 æggehvider (110 g)
  • Brun farve pasta (valgfri)
  • Kanel til pynt

Fremgangsmåde:
1. Blend de smuttede mandler fint i en blender, tilsæt flormelis og blend videre indtil blandingen er helt fin.
2. Pres blandingen gennem en fint sigtet si og ned i en mellem stor skål.
3. Blend 100 g sukker på puls funktion 12 gange eller 30 sek ved høj hastighed, indtil du har strøsukker.
4. Pisk æggehviderne til stive toppe formes og tilføj langsom, lidt ad gangen, strøsukker.
5. Pisk grundigt indtil marengsen er glat og skinnende.
6. Tilsæt langsomt den brune farve indtil du har den ønskede kulør.
7. Brug en plastik eller metal ske til at folde mandel mel ind i marengsen. I starten skal du ikke passe så meget på, om luften bliver slået ud. Det er nemlig meningen.
8. Bliv ved med at vende marengsen, indtil den har den rette konsistens. Konsistensen skal være som lava.
9. Kom massen i en tyllepose og tyl makronerne ud på dit bagepapir med en macaron skabelon under.
10. Klap pladen ned mod bordet 2-3 gange for at fjerne evt. luftbobler.
11.
Drys med kanel.
12.
Lad dem tørre i min. 30 min eller indtil de ikke længere klæber til fingrene, når man giver dem et let tryk.
13.
Når skallerne er tørre nok, er de klar til  at blive bagt.
14.
Bag skallerne ved 190°C i 5 min, vend pladen(for at slippe fugten ud af ovnen), skru ned til 150°C og bag i yderligere 8-11 min.
TIP: Du kan kontrollere om de er færdige, ved at flytte lidt på toppen af skallen, hvis de ikke rykker sig fra “fødderne”, så er de færdige.
15. Køl macaron skallerne af og fyld dem med en ring af kanel flødeost og en 1/2 tsk. æble kompot i midten. Saml dem og lad dem sætte sig i 24 timer overdækket ved 12°C eller i køleskabets frugt-/grøntskuffe.

cinnamon macarons

Hvis du elsker macarons, så er se opskriften på hindbær macarons, lakrids macarons, basilikum macarons, pistacie macarons eller en af mine andre macaron opskrifter.

Kan jeg lave macarons i forvejen & hvad er holdbarheden på macarons?

Glædelig næsten-forårsdag Katrine

3 tanker omkring “Æble Kanel Macarons

    1. Thank you Ally. Yes, if you make them the day before it will soften the macarons. The apple mixture softens them much quicker than a traditional ganache.
      It is however possible to make an apple-ganache, but I don’t have a recipe for that at the moment.

Skriv et svar