Hvid chokolade mousse

hvid chokolade mousse

Hvid chokolade mousse, ja, det er egentligt ikke noget, som jeg spiser ret ofte. Ikke fordi det ikke er godt, for det er det virkelig. Men mere fordi, at så snart jeg laver det, så når min kæreste som regel at spise det før det har sat sig. Han er MEGET chokolade glad, især hvid chokolade-glad.

Jeg lavede disse små serverings glas fordi jeg havde en lille rest efter at have lavet denne her jordbær moussekage. Ud over at være rigtig god i kage, fordi den bliver ret fast når den har sat sig. Den også rigtig god i serverings glas fordi den bibeholder den glatte cremede mousse konsistens når den er sat, hvilket gør den oplagt at servere i portions anrettede glas. Her har jeg toppede den med en lille smule hjemmelavet jordbær marmelade(næsten ikke sødet), for at give lidt farvespil og fordi det lidt syrlige jordbær bryder godt med den søde hvide chokolade.

white chocolate mousse recipe

Jeg lavede 3 glas og ville så tage billeder af dem dagen efter. Det var nok lidt for ambitiøst med en hvid chokolade-elsker i hjemmet, så da min dejlige mand kom hjem, gik der ikke mange minutter før han stak hovedet ind i stuen med orde:
” Øhh Skat, de der glas, er der hvid chokolade i dem?”
“Ja, det er der, dem skal jeg tage billeder af i morgen.”
“Men skal jeg ikke smage på den ene af dem, så vi ved de er gode?” Sagde han så med de der øjne.
Så han fik selvfølgelig lov. Dagen efter skal jeg så tage billeder og søreme om der ikke manglede et glas mere.
Jeg tror der har været en hvid-chokolade-mousse-nisse på spil, som både har fjernet 2 glas hvid chokolade mousse fra mit køleskab og som der har givet min kæreste ondt i mavsen. Næste gang må jeg nok være lidt hurtigere til at tage billeder 🙂

hvid chokolade mousse kage

Opskriften giver ca. 8 portionsglas eller et lag på 3 cm i en 22 cm ringform.

Hvid chokolade mousse

Ingredienser:

  • 3/4 tsk. gelatine pulver
  • 1 spsk vand
  • 168 g fint hakket hvid chokolade
  • 3,6 dl – 360 ml piskefløde 38%

Fremgangsmåde:
1.
Opløs gelatine pulver og vand i en lille skål – lad hvile 5 min.
2.
Kom den hvide chokolade i en mellem skål.
3.
Kom 1/3 af fløden i en lille kasserolle og varm det op til en simren på medium-høj varme.
4.
Tag fløden af varmen og kom gelatinen i og rør til gelatinen er helt opløst.
5.
Hæld den varme fløde over den hvide chokolade – pisk let indtil chokoladen er helt smeltet og chokoladen er glat.
6.
Køl massen af til stuetemperatur i 5-8 min, rør jævnligt (det vil tykne lidt)
7.
Pisk på medium hastighed en piskefløde af den resterende 2/3 af fløde med en helt rent piskeris, indtil det begynder at tykne(ca. 30 sek.)
8.
Øg hastigheden til højeste og pisk indtil der er bløde toppe når du løfter piskerisene, ca. 1 min.
9.
Brug piskeren til at folde 1/3 piskefløde i chokoladeblandingen. (dette gøres for at lette blandingen)
10.
Brug nu en dejskraber og fold den resterende piskefløde ind i den hvide chokolade indtil der ikke er hvide striber.
11.
Hæld moussen ned i serveringsglas eller i en ringform og stil det på køl indtil det har sat sig. Min. 4 timer.

Hvid chokolade mousse

Hvor længe kan chokolade mousse holde? Kan chokolade mousser fryses og hvor længe kan chokolade mousse fryses?

Hvid du elsker mousse, så er der flere mousse opskrifter her: Passionsfrugt moussekage, Blåbær mousse m. blåbær glaze eller Jordbær entrement.

God dag fra Kaloria