Pistacie Is

pistacie is opskrift

Ok, som i nok efterhånden har opdaget på mine opskrifter, så er jeg en pistacieholic! Pistacienødden er min ynglings nød i kager og jeg elsker at arbejde med den. Den er en kraftig smagsgiver i forhold til andre nødder, den er nem at arbejde med og den kan anvendes i nærmest al bagværk med succes. Da kiloprisen på helt afskallede pistacienødder mildest talt er tårnhøj, bruger jeg i denne opskrift nødder med den inderste lilla/brune skal på. Efter min mening giver det en rigtig flot nuance i is. I andre kager og desserter fjerner jeg også den inderste lilla/brune skal.

Den høje pris betyder også, at jeg aldrig bager med pistacie, hvor pistacie smagen ikke er i fokus. Dvs. jeg fx. ikke bager en brownie med hele pistacienødder eller lign., da man så ikke kan smage pistacie. Så altså, bager jeg med pistacie skal det færdige produkt smage primært af pistacie.

Og os pistacie-nødde-elskere imellem, så er der altså bare slet ikke nok opskrifter med “pistacie”, som smager nok af pistacie. 😉

pistacie is

Der er ingen kunstige smags- eller farvestoffer i isen (HELLER IKKE MANDLER (“snyede-pistacienødder”)). Farven og smag stammer udelukkende fra pistacienødderne. Der er en del salt i opskriften i fht. hvor meget der typisk tilsættes, men lad være med at droppe det. Det er min lille bøn til jer, start med lidt, hvis du ikke stoler på mig og tilsæt så resten i den mængde du vil. Det er det der gør isen god, salter du ikke din is, så smager den halvt så godt, som den kunne.

Jeg har i øvrigt fået en ny ismaskine (hvorfor er der ikke en “hjerte-smiley” nu hvor man skal bruge den. Ja, jeg er forelsket! Og pistacie isen fik æren af at være den første is, som fik en rutsche-tur i den. JA, det må være en utrolig stolt og beæret pistacie is. Ej, spøg til side, min ismaskine er fucking fantastisk. Intet mindre!

Giver ca. 1/2 liter is.

Ingredienser:

  • 150 g usaltede pistacienødder uden skal
  • 225 g sukker
  • 5 dl sødmælk
  • 4 æggeblommer
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1/2 tsk. salt

pistachio ice cream recipe

Method:
1. Blend pistacienødder til en helt glat pasta. Samme fremgangsmåde som i Opskrift på pistacie pasta.
2. Kog mælk op med pistaciepastaen. HUSK at holde den på lav varme og konstant opsyn.
3. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig og tyk æggesnaps.
4. Si pistacie-mælken gennem en fint sigtet si.
5. Pisk pistacie mælken i.
6. Kom blandingen tilbage i gryden.
7. Varm ægge-pistacie blandingen langsomt op og leger blandingen indtil den er tyk.
8.
Tilsæt piskefløden.
9.
Sæt på køl indtil helt kold, gerne natten over.
10.
Frys isen i ismaskine (følg instruktionen på den pågældende ismaskine).
11.
Kom isen i fryseren.

TIP: Stil isen i køleskabet ca. 30 min før den skal spises, på den måde kan du scoope den ud i flotte kugler.

Hvor længe kan hjemmelavet is holde sig?

Glædelig pistacie-dag fra Katrine
Summary
recipe image
Recipe Name
Pistacie Is
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

4 tanker omkring “Pistacie Is

  1. This looks amazing, is it summer time yet? BTW Here is you ‘heart’ icon 😉 ♥ Just copy and paste. I shall be back when it’s warmer! I LOVE this kind of ice cream but the store bought just doesn’t do anything for me with all it’s 101 ingredients. Pure and natural is always the way to go!

    1. Jubii ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Am I over doing it you think???;)
      My summer time with ice cream eating is all year around. As long as it’s worth it and this pistachio ice cream really is. It’s a lot better than storebought:) so dig in when it’s summer time for you too:)

Skriv et svar