Æblekage med Marcipan

æblekage opskrift

Denne æblekage er virkelig lækker. Den er også en af de kager, som folk vælger fra hvis jeg foreslår den. De tænker det lyder sådan ret kedeligt og middelmådigt. MEN MEN MEN! Når jeg endelig får trumfet igennem, at det er den jeg bager og folk så tager deres første bid, så bliver de virkelig overrasket.

Sidste gang jeg bagte denne kage var til DHL-Stafet 2012. Jeg havde lavet den karamelliseret æble/marcipan tærte og en brownie med et cookie lag på toppen. Begge kager stod på bordet skåret ud og klar til at spise. Ud af 10 personer gik 8 efter brownien, som deres første stykke. Senere på aftenen ville de så gerne have et stykke mere og de fleste skar sig et halvt stykke af æblekagen.

De tog 1 bid.
De tog 1 bid mere.
De kiggede så op på mig med det der “Seriøst! Den er en vanvittig æbletærte det her!”
Og ja! Så blev der ellers nappet stykker med hjem til børn og koner.

Pludselig havde alle glemt den lækre cookie dough brownie og jeg gav den til nabo bordet.

En æbletærte der udkonkurrerer brownie. Har du hørt om det før? Jeg havde ikke.

apple pie recipe

Æble/Marcipan tærten er meget fast, nærmest som en bar. Den er super fugtig og klæg, men har en super sprød og karamelliseret bund. Den tager ca. 60 min at lave, og af den tid, er det kun de 10 min. der er arbejdstid. Resten er bagning.

Æbletærten kan fryses og holder sig rigtig godt på køkkenbordet. Den mister ikke konsistens eller tørrer ud. Som i nok kan høre er jeg rigtig glad for den her æbletærte, skal jeg spise kage med æbler, så er det denne her jeg bikser sammen.

Nå, men! I går fik jeg en helt vildt trang til at lave netop denne tærte. Det hele startede med en helt uskyldig pakke marcipan, der lå der helt alene i køleskabet. Jeg skulle bare lige ind og hente en Pepsi Max (Min ynglings sodavand) i køleskabet. Helt uden forsvar kigger jeg ind og der ligger den. Den marcipanen med det skinnende pink indpakning. Den skinnede mig i øjnene og pludselig! Et billede af en klæbrig, saftig, karamelliseret æbletærte kløvede mine tanker.

Ja, så var det for sent! Jeg droppede Pepsi MAX’en og bagte mig en kage i stedet. 😀

æblekage opskrift1

Der er kage til 8-10 pers.

Ingredienser:

  • 250 g mel
  • 250 g sukker
  • 250 g blødt smør
  • 250 g revet marcipan
  • 3 store æbler
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk. smør
  • Cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til servering.

æblekage

Fremgangsmåde:
1.
Tænd ovnen på 180°C varmluft/200°C grader alm. ovn.
2.
Beklæd en ringform på ca. 22 cm med bagepapir
3. Rør mel, sukker, blødt smør og marcipan sammen på en røremaskine. Dejen skal væreensformig og jævn.
4. Pres dejen ned i springformen.
5. Skræl og skær æblerne ud i både.
6. Skær hver båd ud i tynde skiver og taglæg æblerne ovenpå.
7. Pres æblerne let ned mod dejen.
8. Bland sukker og kanel og drys over kagen.
9. Læg små klatter af smør på kagen.
10. Bag kagen midt i ovnen i ca.50 min. indtil kagen er fast og gylden.
11. Lad kagen køle lidt af og servér den lun med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

æbletærte opskrift

Hvor længe kan æble marcipan tærte holde sig? Kan jeg fryse æble tærten?

Hvis du er vild med denne opskrift, så tror  jeg også du vil elske Æble/kanel muffins, Makron muffins eller Nem lækker æble tærte.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Æbletærte med marcipan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0.51stargraygraygraygray Based on 16 Review(s)

En tanke omkring “Æblekage med Marcipan

Skriv et svar