Karamel Pekan Cookies

Oh Yeah! Den her cookie har smidig karamel og sprøde pekannødder, som går perfekt hånd i hånd, med det sprøde ydre og den faste bløde midte. Prøv dem. Giver ca. 30 cookies. Ingredienser: 170 g usaltet smør ved stuetemperatur 150 g mørk farin 50 g sukker 1 stort æg, ved stuetemperatur 2 tsk vanilje ekstrakt 190 gmel 2 tsk majsstivelse 1 tsk bagepulver 1/2 tsk salt 50 g hakkede pekannødder 16 indpakkede karameller , skåret i 4 eller 5 stykker hver. Jeg brugte Walkers engelske karameller, men de kvadratiske “fudge” i slikbutikker virker også. Fremgangsmåde: Læg bagepapir på en bageplade eller brug en silikone måtte. Pisk sukker og smør luftige og lyst,med et piskeris, på middel varme. Bland æg og vanilje i. Skrab kanterne efter behov. I en anden skål kommes mel, majsstivelse, bagepulver og salt. Bland langsomt de tørre ingredienser i de våde, bland dem på lav hastighed. Tilsæt pekannødder. Dejen skal være tyk og klistret. Køl i mindst 30 minutter. Forvarm ovnen til 175°C. Kom 2 spsk dej i hånden og form kugler af dejen. Hvis du glatter dem, bliver de glatte efter bagning. Lader du dem være rustikke, er formen efter bagning mere humblede.  Stil dejen på […]

Læs mere…

Fugtig og krydret Gulerodskage

Gulerodskage med flødeost/ostecreme. Namme nam nam! Min svigerfamilie efterlyste en gulerodskage, til når de fik gæster. Jeg laver nærmest aldrig gulerodskage, fordi jeg synes det er lidt kedeligt. Det er som regel en kage, med en glasur på, og det er så det. På nettet er mange opskrifter på gulerodskage, og de færreste ser ud præcist, som jeg godt kan lide dem. Jeg er af og til inde på “Anne au chocolate”, og jeg havde der set, at hun nærmest lovpriste sin opskrift på gulerodskage. Så den måtte jeg prøve og det er en virkelig god kage. Det er oveni også én af verdens nemmeste kage. Så luksus luksus luksus. Jeg lavede den uden rosiner, for jeg kan VIRKELIG IKKE lide rosiner i bagværk. Jeg lavede kagen som lagkage, og derfor lavede jeg også mere creme, end hun bruger. Derudover gjorde jeg cremen mindre sød. Men det er jo en smagssag. 🙂 Som skærekage, med creme på toppen: 8-10 pers. Som lagkage med 3 lag: 10-12 pers. Ingredienser – Kage: 210 g mel 300 g groft revne gulerødder 2 tsk. kanel 2 stk. Stødt nellike 1 1/2 tsk. bagepulver 1/2 tsk. salt 100 g hakkede valnødder 450 g brun farin […]

Læs mere…

Nem lækker æbletærte

Min yndlings æbletærte gennem tiden, uden undtagelse… Og så er den nem at lave. Skal jeg have en lun tærte, som er hurtig at lave, og som altid er et hit, så laver Katrine denne kage til mig. Hun varierer ofte fyldet, men de bedste varianter er ferskner i lage, æbler, pærer i lage eller bær. Som i kan høre er det en opskrift der kan tilpasses enhver smag. Der er tærte til 8-10 personer. Opskriften passer til en 23 cm tærteform. (gerne metalform) Ingredienser: 150g smør 240g hvedemel 125g sukker 1 tsk vaniljesukker 1 æg 1 spsk. vand 4 mad æbler/4 store pærer/1 stor dåse ferskner el. pærer  i lage/500 g bær. Vand til pensling Sukker til pynt Flødeskum eller cremefraiche til servering. Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 200°C.  Skær smørret i mindre tern og smuldr det i melet. Bland sukker og vaniljesukker i, og saml hurtigt med æg og vand. sørg for at dejen ikke får for meget håndvarme og æltning.  Læg dejen koldt i min. 1 time.  Skræl eller klargør det fyld du vil komme i din tærte, stil det klar. Smør en tærteform. Del dejen i 2 lige store dele, og rul hver del ud i en […]

Læs mere…

Chokolade Cookies m. hvid Chokolade

  Hej! Så er vi igang igen. Denne gang med cookies med chokolade. Jeg har ALDRIG tænkt at cookies var noget. I bagere, 7-eleven, på billeder på nettet og caféer, ser de altid så tørre ud. MEEEEEEEN! STOP LIGE EN HALV!! Bages de rigtige er de helt vildt bløde og fugtige i midten, og supe faste og sprøde udenpå. Mums! Og så holder de fugtigheden i mange dage efter de er bagt. Jeg fandt opskriften hos www.christinamarsigliese.com. Jeg serverede dem sammen med milkshakes til 3 23-årige drenge. I kan nok forestille jer lysene i øjnene på de søde “små” drenge da der blev serveret. Skønt billede, at se de fuldvoksne mænd sidde der med cookies og lyserøde sugerør i deres milkshakes. I burde alle gå i køkkenet og traktere med sådan en omgang. En dag hvor man er barn igen og drikker milkshake til maven gør ondt. Som start, bør I i hvert fald bage cookies og smovse jer igennem et helt bjerg af dem. 😉 Antal: ca 18 stk. Ingredienser: 160 g mel 1/2 tsk. bagepulver 1/2 tsk. salt 1/4 tsk. fintmalet pulver kaffe 40 g kakaopulver 125 g usaltet blødt smør 135 g brun farin 85 g sukker […]

Læs mere…

Hjemmelavet pistacie pasta

Dagens mission: Jeg har længe søgt på nettet efter en god opskrift på den perfekt pistacie pasta, og den perfekte pistacie smørcreme, men uden held. Jeg har fundet opskrifter, der så pæne ud, men hvor der blev brugt kunstig aroma og/eller farvestoffer, og det syntes jeg bare smager forkert. Og generelt går jeg meget op i, at mine råvarer er i orden. Så ægte pistacie eller ingen pistacie. Hvis jeg skal have kage, skal det være god kage. Og det sikrer de gode råvarer. Nå men altså, jeg gik i køkkenet med 400 g pistacienødder(uden den hårde skal), 300 g smør og 250 g flormelis, og så gik jeg ellers i gang. 1,5 time senere kom jeg frem til denne opskrift: Ingredienser: 210 g pillede pistacienødder (u. skaller, helt grønne og rensede) 40 g flormelis eller alm. sukker Kog 5 dl vand i en kasserolle, og kom pistacienødderne(uden den hårde skal) ned i. Tænd ovnen på 170 °C, og læg bagepapir på en bageplade. Når pistacienødderne har kogt i ca. 2 min, vendes de ud i en si og drypper af. Smut pistacienødderne som var det mandler, og læg dem på bagepladen. Rist nødderne i ca. 5 min. Lad nødderne […]

Læs mere…